[有圖 求教]公屋D鄰居搬左個雪櫃出大堂

428 回覆
141 Like 1 Dislike
放邊好呀
放邊好呀

建議先放信箱,如果冇成效再諗
放邊好呀

信箱啦
放邊好呀

信箱啦

點解唔貼係門口, 貼哂成道門, 或者成個X
仲要咁好禮貌咩
座頭冇落簿咩?
正路送貨要登記講明去邊個單位

利申追唔曬咁多頁文

佢搬左出大堂
房署貼左紙叫住戶自己搬番走
條撚樣撕走左 重要寫曬字叫房署自己搬
有d 鄰居睇唔過眼寫番字屌番佢

究竟有咩方法可以令佢搬番走
(唔知佢邊個單位 )

依家雪櫃中間越黎越多垃圾 有水樽 有橙皮 好影響個環境衛生

有冇巴絲有過類似經驗可以分享

Ip都唔洗check就知樓主住邊
34樓巴打
依家啲人連個正統屌字都唔識寫?網上就話打唔到啫
係咪應該有鐵閘?係嘅話痴係鐵閘內籠咪唔怕其他住戶知,對個住房又夠哂顯眼
如果冇嘅,應該可以門底攝入屋?
放邊好呀

信箱啦

放信箱做乜撚?成棟大廈行過都知你print張字條放信箱……
條友真係好慳皮。。。我月頭換雪櫃,d師父係好樂意幫你搬走舊o個部因為可以賣番百幾蚊,其實佢求其搵個收買佬上黎就攪掂

幫我送貨師父態度又好,我仲比多一舊水師父做利是,裝好晒搬埋舊機走,乜都唔洗煩

佢搬左出大堂

(唔知佢邊個單位 )

樓主,你地成層每户夾150蚊,我做好人幫你搬走
推倒曬佢由佢阻住條路
大家一齊唔方便囉

佢搬左出大堂

(唔知佢邊個單位 )

Ip都唔洗check就知樓主住邊
34樓巴打

巴打 不如合作搵條仆街出黎

定係其實你就係條仆街
叫房署叫看更check下呢段時間有邊戶有人送電器黎,而且又係同你一層既,應該好快知係邊戶。

正路看更應該有記錄果啲先係,無就真係無得救

有先至奇
公屋d野 好求奇
家家戶戶check一次 睇個用緊新雪櫃咪知,再唔係,如果新雪櫃上樓,看更應該有登記
搵到邊個,就搬去佢門口,將佢個閘同雪櫃鎖埋一齊
再貼張紙 你跌左個雪櫃,我地幫你番,好心鄰居上

執啊

定係其實你就係條仆街

你加油
真係好撚想屌死d佢 我個層都試過
留名

定係其實你就係條仆街

你加油

屌你 咁撚無火點得嫁

定係其實你就係條仆街

你加油

屌你 咁撚無火點得嫁

我純粹黎食花生
將佢個雪櫃搬去走火通道塞住佢,之後縱火,跟住走難果時條走火通道塞住左死返幾條友佢就知自己做錯,好彩既會燒死埋佢

諗起多啦A夢核彈炸老鼠

教唆他人
聽過一個支那故事
有個支那人想叫政府部門搬走一架阻住晒既單車
但成半年都冇人同佢搬
然後佢係架車到寫左『民主』『自由』
三日就比人搬走左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞