[有圖 求教]公屋D鄰居搬左個雪櫃出大堂

428 回覆
141 Like 1 Dislike
點解某D公屋撚可以咁仆街?
我都係公屋撚,但係自問呢D嘢真係做唔出

有啲仆街唔可以用正常思想去了解
丟普通垃圾都已經見唔少仆街
有啲撚樣好鍾意丟喺門口先,儲埋一堆先拎去垃圾房
但啲垃圾又漏晒啲餸汁出嚟
自己門口一堆汁,拎去丟又整到成條路都係汁
但又唔會清潔返
明知會漏汁就即刻拎去垃圾桶由佢喺入面漏飽佢囉
都唔知話佢on9定智障好
搵區議員屌兩句得唔得

我意思係如果管理處唔肯比紀錄你睇嘅話
搵個有少少份量嘅人陪你去會理你掛

根本冇登記過,唔想俾人知佢地偷懶

公屋既話真係好可能冇登記
通常都係一入黎頂多問你邊一層咩室,答左就放你上去
除非真係搞d咩工程,如果唔係好少落簿
正常公屋留下看間會要求送大型貨物出示身分證同去邊單位
好多文盲,人地寫左唔知邊户

是但寫一户號碼屈係佢,等佢受壓力下幫手搬走

你最仆街

呢啲人好撚仆街...
屈屈個唔關事既人有閪用咩
下次果個住戶搬埋張床出走廊
係咪又再寫是但一戶號碼出黎?

文盲唔係問題,不過好似上面呢種人性扭曲就對社會好大傷害
我之前係連鎖電器鋪買新雪櫃, 包送走舊電器, 其實唔洗自己搬
之前我個層都有人咁做
搬左幾個好撚大既書櫃係我個層中間某個位(佢門口)
之後條仆街又係撕左通告唔撚搬
管理處又廢唔撚理
最後係我老豆同鄰居夾份搬走左

因為佢已經買左個單位所以冇搵房署
早撚知搵消防搞鳩佢

祝樓主成功逼條度縮仆街自己執返佢啲蘇州屎
搵區議員屌兩句得唔得

我意思係如果管理處唔肯比紀錄你睇嘅話
搵個有少少份量嘅人陪你去會理你掛

根本冇登記過,唔想俾人知佢地偷懶

搞大佢囉 搞到房屋署 都唔講搞就搵申訴專員公署
你有時間有圖有記錄幾時搵過邊個投訴 就會受理

同意搞大佢
起碼都搵幾個保安員祭旗啦
癡撚線
之前我個層都有人咁做
管理處又廢唔撚理

早撚知搵消防搞鳩佢

其實知係邊個已經有方法令佢搬
之前我個層都有人咁做
管理處又廢唔撚理

早撚知搵消防搞鳩佢

其實知係邊個已經有方法令佢搬

師兄,你平時都會俾啲咁有𠹌有用既意見出來架?我估你應該係朋友之中開領袖
點解某D公屋撚可以咁仆街?
我都係公屋撚,但係自問呢D嘢真係做唔出

有啲仆街唔可以用正常思想去了解
丟普通垃圾都已經見唔少仆街
有啲撚樣好鍾意丟喺門口先,儲埋一堆先拎去垃圾房
但啲垃圾又漏晒啲餸汁出嚟
自己門口一堆汁,拎去丟又整到成條路都係汁
但又唔會清潔返
明知會漏汁就即刻拎去垃圾桶由佢喺入面漏飽佢囉
都唔知話佢on9定智障好

屌你, 明知漏汁就應該揾多個袋裝啦
你辛苦啲搬撚咗落去大堂到
一拍兩散
若果舊電器係值錢既話

你點掉都晨早有人清走
正確做法:
公屋每幢樓都有個房署主任,可以打去
管轄你嗰區既房署,接線入去搵主任投訴。

咁你咪即係搞到清潔工人要做額外既工作

搬傷左點算?

你估寫字樓條柒睩會同你查邊個放?

會由個地區辦事處去同果條友講...

搞大佢其實只係苦了清潔工

已改
放屋企門口定信箱好

放門口我怕佢會check 隔離屋 一陣見到原來間間都有就柒

放信箱又怕佢唔check 信箱

你唔係諗住放哂除左自己外成層既信箱掛?
搵收賣佬 自己執十幾蚊買雪糕食

賣到錢既話

晨早唔見左啦

你當d廢老,清潔工傻架?

公屋黎計,掉d值d錢既野都唔會係公眾地方存在多過半日

有d廢老,綜緩撚好得閒

巡樓巡得密過保安

為既可以係執紙皮.可以執爛銅爛鐵或者值錢既壞電器

佢話擺左咁多日都仲係到

即係件野根本唔值錢架

已改
放屋企門口定信箱好

放門口我怕佢會check 隔離屋 一陣見到原來間間都有就柒

放信箱又怕佢唔check 信箱

你唔係諗住放哂除左自己外成層既信箱掛?

傻喇係派一定派曬全部
屌今日個雪櫃又放出左 一陣補圖
直接放係大堂 當係交流訊息用既告事板
當係行為藝術

其實係咪你架部野巴打?

其實係咪你架部野巴打?

我會唔會咁白痴上連登公審自己呀

補圖

補圖

個雪櫃識行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞