【邪門玩意】淘寶攝影器材匯報區

1001 回覆
18 Like 14 Dislike

咁既自拍棍點睇?

用過類似,食到a6000同1650p。單反就咪駁啦 
淘左部海鷗DF300...係大陸組裝嘅X300
快門幾輕, 測光都ok

快門幾輕, 測光都ok

有冇正面相

呀...我要返屋企先影到
不過個樣同X300一樣, 係個logo 同model 唔同
留名
快門幾輕, 測光都ok

有冇正面相

btw 另外發現韓版X700
多左個samsung logo 同有samsung 鏡頭

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.228.ZH4EQJ&id=45458187301&ns=1&abbucket=14#detail
買過好多野
電(V mount , Sony , Canon)
仲未爆炸
Gip, Video 腳,Track , Steadicam...etc
都好穩
鏡都無咩點伏

反而有隻影相腳就伏左,唔係唔穩,但設計on9
啪腳,但係開一節要release 兩個鎖 開工真係死得

V mount?巴打邊間台呀 

唔一定做台先用既

方向電池?巴打有冇v mount plate 推介

用緊果6舊倍能都4年,仍然好洗好用
Plate 買塊萬德蘭都得啦
快門幾輕, 測光都ok

有冇正面相

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.228.ZH4EQJ&id=45458187301&ns=1&abbucket=14#detail

講起海鷗
N年前買過部x300連枝50
有次前前吓焦成組前鏡頭甩撚咗出嚟
真係笑撚爆嘴
好彩擰得返落去

咁既自拍棍點睇?

就拎法真係幾多級防震都唔掂
快門幾輕, 測光都ok

有冇正面相

講起海鷗
N年前買過部x300連枝50
有次對對吓焦成組前鏡頭甩撚咗出嚟
真係笑撚爆嘴
好彩擰得返落去
<blockquote>呢舊野有時出event都靠佢

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【通用碗灯罩闪光灯柔光罩万用型机顶闪光灯专业摄影相机配件】¥AAeKteeJ¥http://e22a.com/h.1VTnQW?cv=AAeKteeJ&sm=03c4b7

巴打有冇比較過同肥花賣幾舊水嗰啲外國牌子有幾大分別?</blockquote>
無乜分別的

柔光靚唔靚?
用過神牛嗰啲超廢

窮撚無用過貴野 ,不過足夠應付影event,影六到八人一字排開既合照啲光都幾柔和,但係如果行遠少少就會唔夠力,不過我諗平貴都有呢個問題
聽日去深圳筆架山玩相機!
快門幾輕, 測光都ok

有冇正面相

留名

喺淘寶買左唯桌JY670N環閃裝左喺d5300到,ttl 就好像圖咁冇反應,m mode轉唔到火力,但閃到。請問點攪?我用左4粒普通2a電芯
<blockquote><blockquote>&lt;blockquote&gt;呢舊野有時出event都靠佢

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【通用碗灯罩闪光灯柔光罩万用型机顶闪光灯专业摄影相机配件】¥AAeKteeJ¥http://e22a.com/h.1VTnQW?cv=AAeKteeJ&amp;sm=03c4b7

巴打有冇比較過同肥花賣幾舊水嗰啲外國牌子有幾大分別?&lt;/blockquote&gt;
無乜分別的</blockquote>

柔光靚唔靚?
用過神牛嗰啲超廢</blockquote>

窮撚無用過貴野 ,不過足夠應付影event,影六到八人一字排開既合照啲光都幾柔和,但係如果行遠少少就會唔夠力,不過我諗平貴都有呢個問題

買得過 唔該巴打
留名
想買隻PD快扣但係果間outdoor xxx成450幾蚊,最近又話賣晒
真係想淘番隻老翻算
柯巴你話都好穩陣
我想問下你果個扣實際用果陣負重幾多到?
留名學野

咁既自拍棍點睇?

D4+小黑
雙十一淘咗個Manfrotto背囊 ¥1150 平過香港香港賣$1599-2xxx

屌你老味之前係肥花買左個公司用
D外格又少位,個掛腳架位又唔實用
用左一年左右拉鏈上面d膠圈甩撚哂
不過d野迫得實d都係唔錯
只係覺得千幾蚊可以有更好選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞