【邪門玩意】淘寶攝影器材匯報區

1001 回覆
18 Like 14 Dislike
有冇人買過清Sensor個d棒
或者有冇野可以淘黎清一清Cmos
其實菲林機既閃光燈係咪同dc一樣?
有冇邊個好介紹 利申青頭
Wesley 35.6

青衣
有冇巴打可以試下wesley 長曝效果
想換咗支cctv 佢

唔好自己黎啦

如果買請報告一下用完之後點。

唔好自己黎啦

我買過威高。 ok的
但為咗安心而家都係用返Aeroclipse
Wesley 35.6

青衣

早排見個西裝友下就係翠怡個頭影
會唔會係巴打黎

唔好自己黎啦

我買過威高。 ok的

唔會太危險嗎?我覺得掃落去果野好淆底
Wesley 35.6

青衣

會唔會係巴打黎

下次見到我拍我膊頭嘛
Wesley 35.6

青衣

會唔會係巴打黎

下次見到我拍我膊頭嘛

手動對焦會唔會好麻煩?
新手想試下

唔該巴打
其實裝得好多嘢 好多格
底部仲有個暗格裝咗防水套
呢個backpack仲大過我隻大號Herschel

其實用A7R II 下面可以放到一機三鏡(唔係長焦嘅話)
DSLR就應該唔得

依個係咪高級版

無錯,係升級版。大個啲,容量同肩帶好似都好過原版。

我見香港代理同日本都賣得好貴
taobao 果d 都唔知係咪真貨

係真貨。我今日收左貨check 左好耐

我只能夠講物有所值,同埋香港代理好似都係貴一二百咋嘛 

真心物有所值
做工都非常好,而且放得超多野
同埋個樣ok, 其他相機背囊都好毒
我覺得呢個好過PD everyday bag (旅行黎講)
呢個除左放相機, 同時可以放好多野

岩岩透過巴打條link淘左個同款同色

唔該巴打
其實裝得好多嘢 好多格
底部仲有個暗格裝咗防水套
呢個backpack仲大過我隻大號Herschel

其實用A7R II 下面可以放到一機三鏡(唔係長焦嘅話)
DSLR就應該唔得

依個係咪高級版

無錯,係升級版。大個啲,容量同肩帶好似都好過原版。

我見香港代理同日本都賣得好貴
taobao 果d 都唔知係咪真貨

係真貨。我今日收左貨check 左好耐

我只能夠講物有所值,同埋香港代理好似都係貴一二百咋嘛 

真心物有所值
做工都非常好,而且放得超多野
同埋個樣ok, 其他相機背囊都好毒
我覺得呢個好過PD everyday bag (旅行黎講)
呢個除左放相機, 同時可以放好多野

岩岩透過巴打條link淘左個同款同色

巴打應該會滿意, 我用咗一星期返唔到轉頭
尋日又淘多咗個惠通50L 數控
擺係第二頭住家
擺係第二頭住家

隻野其實有少少伏。抽濕暫時睇落冇咩問題
主要係個panel 啲制好唔靈敏
擺係第二頭住家

唔買個大既一舊過?

利申我有三個
擺係第二頭住家

唔買個大既一舊過?

利申我有三個

因為有兩頭住家.
26L 放1機1鏡
50L 放2機5鏡
擺係第二頭住家

唔買個大既一舊過?

利申我有三個

因為有兩頭住家.
26L 放1機1鏡
50L 放2機5鏡

有錢人

唔好自己黎啦

我買過威高。 ok的

巴打唔洗咁驚,清CMOS好閒
我啱啱又清完CMOS

只係用咗1支swab
以上物品
1. 威高FF swab 6支裝
2. 威高防靜電手套
3. Aeroclipse cmos cleaning solution
4. Giottos 好號吹波

只係用咗2分鐘就搞掂
F22一粒塵都無

開埋visualize spots都睇唔到塵

呢度夾埋108人仔。都幾抵

請問有無link

呢度夾埋108人仔。都幾抵

請問有無link

https://detail.tmall.com/item.htm?id=523785468020&spm=a1z09.2.0.0.xWChWi&_u=b8sslftb3f1

https://detail.tmall.com/item.htm?id=44125212595&spm=a1z09.2.0.0.xWChWi&_u=b8sslftc1ea

我係呢到買

唔該晒
清潔液下左架
再望下第間先 我買比rx100
啱啱升左80d買左粒電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞