【邪門玩意】淘寶攝影器材匯報區

1001 回覆
18 Like 14 Dislike
有無電子防潮箱推薦
價位200左右 放到一機五鏡就ok

200左右要電子防潮箱只可以係最細最廉價唔知咩牌子

加運費就應該過200,你如果鄰國有同事朋友代你收貨,你可以自己拎返香港,咁應該符合你要求(唔計你自己車費)。

如果你1機係冇反+5支鏡係cctv鏡/餅鏡細細支應可以

唔該巴打
其實裝得好多嘢 好多格
底部仲有個暗格裝咗防水套
呢個backpack仲大過我隻大號Herschel

其實用A7R II 下面可以放到一機三鏡(唔係長焦嘅話)
DSLR就應該唔得

依個係咪高級版

無錯,係升級版。大個啲,容量同肩帶好似都好過原版。

我見香港代理同日本都賣得好貴
taobao 果d 都唔知係咪真貨

係真貨。我今日收左貨check 左好耐

我只能夠講物有所值,同埋香港代理好似都係貴一二百咋嘛 

真心物有所值
做工都非常好,而且放得超多野
同埋個樣ok, 其他相機背囊都好毒
我覺得呢個好過PD everyday bag (旅行黎講)
呢個除左放相機, 同時可以放好多野

巴打 我A7ii + 35 1.4
係咪買普通版會好啲?

唔該巴打
其實裝得好多嘢 好多格
底部仲有個暗格裝咗防水套
呢個backpack仲大過我隻大號Herschel

其實用A7R II 下面可以放到一機三鏡(唔係長焦嘅話)
DSLR就應該唔得

依個係咪高級版

真心物有所值

係咪買普通版會好啲?

只係一機一鏡?
咁其實你買個包機布或者內膽放入袋就ok la

真心物有所值

係咪買普通版會好啲?

只係一機一鏡?

直接買升級版啦!

真心物有所值

係咪買普通版會好啲?

只係一機一鏡?

直接買升級版啦!

一機一鏡 見佢側邊拎機幾方便
升級版會唔會太大?

真心物有所值

係咪買普通版會好啲?

只係一機一鏡?

直接買升級版啦!

升級版會唔會太大?

我覺得ok. 唔會太大,普通版我個人覺得太細
除非你係女仔

我而家放一機3鏡+15" rmbp + ipad mini 都仲放到好多野
我想淘寶買個26-28L 惠通防潮
有無伏 睇review 有人話最勁都係抽到40-50 夠唔夠用 ?

唔好揀“安德寶“
我果個26L
今日開盡48%

惠通應該得,話哂“名牌“。
淘過Helios 44-2 同 Mir-1B
https://img.eservice-hk.net/upload/2016/11/29/232034_58a5e8b5454f7201a00d288e50f465d4.jpg

利申:富士

巴打介唔介意放張用Helios 44-2影嘅相出黎J下

利申: XT10用家想買

唔好買啦 我ebay買左枝 個旋轉效果都唔明顯

44-2? 定其他代?

真心物有所值

係咪買普通版會好啲?

只係一機一鏡?

直接買升級版啦!

升級版會唔會太大?

除非你係女仔

我而家放一機3鏡+15" rmbp + ipad mini 都仲放到好多野

咁我一機一鏡咪仲多位

真心物有所值

係咪買普通版會好啲?

只係一機一鏡?

直接買升級版啦!

升級版會唔會太大?

除非你係女仔

咁我一機一鏡咪仲多位

所以我個人建議
如果你長期一機一鏡
買內膽或者包機布好過
淘過Helios 44-2 同 Mir-1B
https://img.eservice-hk.net/upload/2016/11/29/232034_58a5e8b5454f7201a00d288e50f465d4.jpg

利申:富士

巴打介唔介意放張用Helios 44-2影嘅相出黎J下

利申: XT10用家想買

唔好買啦 我ebay買左枝 個旋轉效果都唔明顯

44-2? 定其他代?

44-2 靚number 都係xt10用
麻麻地 我用fd 35mm 2.8仲好

係咪買普通版會好啲?

只係一機一鏡?

直接買升級版啦!

升級版會唔會太大?

除非你係女仔

咁我一機一鏡咪仲多位

所以我個人建議
如果你長期一機一鏡
買內膽或者包機布好過

問題係原版,除咗一機一鏡,有時想放本書或者File都放唔到 
有冇巴打淘過slider
想買支穩穩陣陣既唔會左右dur得太嚴重

幫你推
有無伏 睇review 有人話最勁都係抽到40-50 夠唔夠用 ?

我抽到37囉 不過我上裝見唔到抽太勁琴日換左次氣 暫時45囉

我抽到37囉 不過我上網見到唔好抽太勁 所以琴日換左次氣 暫時45囉

我抽到37囉 不過我上網見到唔好抽太勁 所以琴日換左次氣 暫時45囉

調較返就得,點解要“換氣“?
櫃入面應該有個制可以拎

其實間屋濕果幾日
櫃入面濕度都會差些少
所以我後來買個櫃就揀櫃外面控制

我抽到37囉 不過我上裝見唔到抽太勁琴日換左次氣 暫時45囉

我今日啱啱收到(S26L)
開最大功率果一檔,抽咗5個鐘
暫時都係去到53度

暫時都係去到53度

我果陣又是咁
唔知道是咪細size就無論邊間都裝d好舊功率好慢果d膽

我買個65L,新落地開盡我記得唔洗半個鐘已經25以下

宜家落地4個月未到,又唔是名牌子,暫時好好。

暫時都係去到53度

我果陣又是咁

有可能,其實係制冷片功率姐
我公司大把,換塊3A 落去已經可以好勁

但其實濕度50已經ok

暫時都係去到53度

我果陣又是咁

有可能,其實係制冷片功率姐
我公司大把,換塊3A 落去已經可以好勁

但其實濕度50已經ok

地方無咁大丫嘛
淘寶買個26/28 先遲下

我都是地方細
所以,除左考慮L數
你睇埋佢個三圍

例如同樣30L
有些係闊身但比較淺身(冇咁深)
我呢就要窄但是高
深度我冇所謂的

記得唔好只睇幾L
Wesley 35.6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞