【邪門玩意】淘寶攝影器材匯報區

1001 回覆
18 Like 14 Dislike
有無閃光燈介紹?

Canon

淘寶淘canon?

我意思係我用緊canon單反
有無啱用嘅閃光燈推薦

永諾YN600-ex-rt

不過其實原廠都唔係好貴啫

神牛v860ii 好似幾正
利申: 9up 未買 想買黎試下
有無閃光燈介紹?

Canon

淘寶淘canon?

有無啱用嘅閃光燈推薦

Link
http://c.b1wt.com/h.3k2l9V?cv=aC7hOEhsWh&sm=fd339a
有無閃光燈介紹?

Canon

淘寶淘canon?

有無啱用嘅閃光燈推薦

Link
http://c.b1wt.com/h.3k2l9V?cv=aC7hOEhsWh&sm=fd339a

永諾:

要勁:685
要細:560系或500

Canon

淘寶淘canon?

有無啱用嘅閃光燈推薦

Link

永諾:

神牛啦,成個系列 
新手X-T10用家想平玩定焦大光圈
入Wesley 35mm f1.6定Helios 44-2好?
想玩熟d先轉35F2

我有喎35.6,因為入左xf35.4,所以想放

有無興趣?

巴打你放幾錢
有興趣
入Wesley 35mm f1.6定Helios 44-2好?
想玩熟d先轉35F2

有無興趣?

巴打你放幾錢
有興趣

Telegram : Berbatov_09
巴打們你好,新手報到
我啱啱追返之前d post見到有惠通防潮箱,200RMB有找,但係我問間嘢,話要78RMB運費,點先可以最平

官集

咁重野真係官集最抵
之前講過我買個65L
同埋同事一齊逗先上到的士
RMB4X

所以見親送上來嘅大哥我都好唔好意思

街外集應該會貴些少

我見淘寶直送都係 ¥46+$30
但係集運9kg仲貴過直送,最平要¥75.6
就算賣家直送都係¥76
到底點揀先可以最平???

揀淘寶直送... 我講得唔清楚 SOR
舊野重,集運貴過佢 (無論淘集定係街外集).

如果淘寶直送 是咪唔可以送去順豐站 慳返30蚊?

淘寶淘canon?

有無啱用嘅閃光燈推薦

Link

永諾:

神牛啦,成個系列 

我買個間係順豐直去工商廈

Canon

淘寶淘canon?

有無啱用嘅閃光燈推薦

Link

永諾:

神牛啦,成個系列 

用開,況且平,一而且好日都唔用一次,不了。
巴打們你好,新手報到
我啱啱追返之前d post見到有惠通防潮箱,200RMB有找,但係我問間嘢,話要78RMB運費,點先可以最平

官集

咁重野真係官集最抵
之前講過我買個65L
RMB4X

街外集應該會貴些少

就算賣家直送都係¥76

如果係咁重嘅野,我通常直接淘寶直送上公司。

輕野我以前多數郵局拎(舊公司近因為),宜家多數揀街外集運。

上次個65升成15-16kg 要自提返公司再放工又拎落街不了。
想買條相機帶
呢隻有無巴打買過?
http://c.b1wt.com/h.3N5dF9?cv=ukikmXStdx&sm=2f344c
有冇巴打有防潮箱推介
點買先最平
想買條相機帶
呢隻有無巴打買過?
http://c.b1wt.com/h.3N5dF9?cv=ukikmXStdx&sm=2f344c

自制都得喎
想問下如果我用canon但想淘支35.6係咪要加埋個mount
Mount係咪反而香港買會平d?

你係咪問Wesley支CCTV鏡?佢連Mount㗎。
想問下如果我用canon但想淘支35.6係咪要加埋個mount
Mount係咪反而香港買會平d?

你係咪問Wesley支CCTV鏡?佢連Mount㗎。

係呀冇錯
佢唔係跟sony/fuji mount咩

仲有M43𠻹。不過睇真啲,無反用。似乎單反無得玩 
有冇巴打有防潮箱推介
點買先最平

淘記上面有得sort
揀最低價行先,愈前出現就愈平了
有冇邊款可以一次過差幾舊電GE充電器推介?

叉咩電?通常同時叉兩舊Sony。

求lin

¥BVtqOvaWRE¥http://c.b1wt.com/h.39r1D5?cv=BVtqOvaWRE&sm=f81690

依間D野係咪充番原裝電都得?
有冇巴打有防潮箱推介
點買先最平

淘記上面有得sort
揀最低價行先,愈前出現就愈平了

但係係咪細既箱外面最淺都要30cm?有冇 d 箱around 25 到28cm 深
想玩熟d先轉35F2

有無興趣?

巴打你放幾錢
有興趣

Telegram : Berbatov_09

Pmed
巴打們你好,新手報到

官集

咁重野真係官集最抵
之前講過我買個65L
RMB4X

街外集應該會貴些少

就算賣家直送都係¥76

上次個65升成15-16kg 要自提返公司再放工又拎落街不了。

淘寶直送可唔可以叫佢送去順豐站?
因為我公司唔可以收件呀

官集

咁重野真係官集最抵
之前講過我買個65L
RMB4X

街外集應該會貴些少

就算賣家直送都係¥76

淘寶直送可唔可以叫佢送去順豐站?
因為我公司唔可以收件呀

屌 自取最平

好似有post講運送
btw送去站/ok/郵局就唔洗直送啦是咪?
有無Video腳推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞