【邪門玩意】淘寶攝影器材匯報區

1001 回覆
18 Like 14 Dislike

噚日訂 今日收到

好正! 強烈推介

無介紹錯㗎 

唔該巴打
其實裝得好多嘢 好多格
底部仲有個暗格裝咗防水套
呢個backpack仲大過我隻大號Herschel

其實用A7R II 下面可以放到一機三鏡(唔係長焦嘅話)
DSLR就應該唔得

依個係咪高級版

無錯,係升級版。大個啲,容量同肩帶好似都好過原版。

我見香港代理同日本都賣得好貴
taobao 果d 都唔知係咪真貨

係真貨。我今日收左貨check 左好耐

我只能夠講物有所值,同埋香港代理好似都係貴一二百咋嘛 

無介紹錯㗎 

唔該巴打
其實裝得好多嘢 好多格
底部仲有個暗格裝咗防水套
呢個backpack仲大過我隻大號Herschel

其實用A7R II 下面可以放到一機三鏡(唔係長焦嘅話)
DSLR就應該唔得

依個係咪高級版

無錯,係升級版。大個啲,容量同肩帶好似都好過原版。

我見香港代理同日本都賣得好貴
taobao 果d 都唔知係咪真貨

係真貨。我今日收左貨check 左好耐

我只能夠講物有所值,同埋香港代理好似都係貴一二百咋嘛 

真心物有所值
做工都非常好,而且放得超多野
同埋個樣ok, 其他相機背囊都好毒
我覺得呢個好過PD everyday bag (旅行黎講)
呢個除左放相機, 同時可以放好多野

岩岩又淘左呢三樣野
支Sirui 腳仲諗緊 搏唔搏

on9馬小路我買二百幾咋

岩岩又淘左呢三樣野

Benro矮腳喺鴨記都係二百咋喎 
淘你老母 蝗蟲

岩岩又淘左呢三樣野

Benro矮腳喺鴨記都係二百咋喎 

馬小路應該正的 我都出鴨記甩過
淘你老母 蝗蟲

用番第一頁回你:
首先淘寶野未必係講共產既貨…會有外國野、或二手鏡之類
所以大家唔好以為得共產野!

而我每次行星際行睇實辦時,都見好多巴打買配件之類既野,其實星際有既淘寶大部份都會有,所以大家可以係星際睇左實樣後上淘寶,價錢方面應該會有驚喜…
淘你老母 蝗蟲

巴打你身上/日用品有野made in China 蝗蟲
淘寶買支二千蚊人仔嘅碳腳架會唔會好不智 佢寫負重去到15狂打個5折都仲有7kg 成支重都係1.9kg 可摺 可拆單腳 思銳n2204x

點睇?有無人入手?

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【4.5X全新中一光学20mm F2.0花卉静物人像广角全幅定焦超微距镜头】¥T2ln5ZZnyR¥http://e22a.com/h.cQ952O?cv=T2ln5ZZnyR&sm=9acd4a

呢支好有興趣,但係係唔係無對焦環,要靠調整相機同物件距離嚟對焦?如果係咁,有無乜嘢方法或者配件可以幫手對焦?
腳架一問,
輕裝時代Q999C 好定儲多啲買manfrotto befree好?
利申用a6300
全部都係用支35mm 1.6影

支鏡個包裝盒幾靚 唔駛用完即棄可以擺下自己野

開盒後 支鏡咁既樣

收左工拎到貨開完盒之後就帶埋部機落街試

日頭再試

支鏡幾百蚊貨仔有咁既貨色我已經收哂貨
仲sharp過支50.8
而家都長插帶出街

利申: EOS M用家

重點係好輕 

D相好撚好J

d相顏色好靚

呢度夾埋108人仔。都幾抵

我之前係天貓都淘咗兩盒,每盒100張,$68

堅抵

岩岩又淘左呢三樣野

馬小路而家仲有200幾?
眾籌果時我見係2xx 而家周圍都399喎
繼續玩支Wesley 35mm f1.6
今日見好天上左山收光圈用

岩岩又淘左呢三樣野

馬小路而家仲有200幾?
眾籌果時我見係2xx 而家周圍都399喎

巴打 淘寶冇曬者 閑魚仲有嘛

呢度夾埋108人仔。都幾抵

我之前係天貓都淘咗兩盒,每盒100張,$68

官方?
而家折完左, 好似唔見有寫買一送一
有無電子防潮箱推薦
價位200左右 放到一機五鏡就ok

同堆想買個led燈 有無咩平平地推薦?
永諾300iii ok?
淘過Helios 44-2 同 Mir-1B
https://img.eservice-hk.net/upload/2016/11/29/232034_58a5e8b5454f7201a00d288e50f465d4.jpg

利申:富士

巴打介唔介意放張用Helios 44-2影嘅相出黎J下

利申: XT10用家想買

唔好買啦 我ebay買左枝 個旋轉效果都唔明顯
巴打有冇三軸雲台推介
電話,gopro用
腳架一問,
輕裝時代Q999C 好定儲多啲買manfrotto befree好?
利申用a6300

最終都係淘左Q999C,唔會有伏啊嘛
腳架一問,
利申用a6300

用緊,唔錯。係腳架袋柒咗啲。
腳架一問,
利申用a6300

用緊,唔錯。係腳架袋柒咗啲。

有冇話開幾多節先穩架?
有冇巴打淘過slider
想買支穩穩陣陣既唔會左右dur得太嚴重
有無電子防潮箱推薦
價位200左右 放到一機五鏡就ok

200左右要電子防潮箱只可以係最細最廉價唔知咩牌子

加運費就應該過200,你如果鄰國有同事朋友代你收貨,你可以自己拎返香港,咁應該符合你要求(唔計你自己車費)。

如果你1機係冇反+5支鏡係cctv鏡/餅鏡細細支應可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞