日本鐵道消息及旅遊情報交流區(39)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
而家好多鬼佬鐘意行舊中山道舊跡,好似中津川附近都係熱點
It’s a fair bet that you go on a trip to Japan this year because the Japanese yen has fallen
I recommend climbing the Fuji mountain 🏔 although it’s an arduous climb it’s well worth it for the view from the mountaintop and the confidence that you’ll gain afterwards. Going to the Fuji mountain for the Christmas holiday is a safe bet since the Japanese yen has fallen fairly quickly over the last two years.
what 柒 you say
Mount Fuji is onlu open in July and August. Fake plastic, your whole family should go die.
做乜有條傻鳩周圍留言旅遊台d post都見到佢
繼續跪求在日巴打幫手協助
https://t.me/dennnnloomoo
I don't mind the English, but let it not be a load of plastics
有咩幫到你
d鬼佬識玩過香港人台灣人啦
可能因為lonely planet
幫手買Sinrise瀨戶既飛,如果方便tg傾
咁我又唔同意, 鬼佬去d景點嚟嚟去去都係同一類型, 你喺其他景點撞到鬼佬機會好低港台旅行就真係全方位滲透日本
其實岀奇地 長野 高山 松本 都多外國人
由其係高山 好多外國人開舖頭
而家好多鬼佬鐘意行舊中山道舊跡,好似中津川附近都係熱點
d鬼佬識玩過香港人台灣人啦
可能因為lonely planet
咁我又唔同意, 鬼佬去d景點嚟嚟去去都係同一類型, 你喺其他景點撞到鬼佬機會好低
港台旅客就真係全方位滲透日本
港台旅客就真係全方位滲透日本
呢句唔太同意,我諗肯深度遊嘅香港旅客佔總數一半都冇,好多香港人都淨係識去大阪、東京shopping同去所謂嘅名食店(e.g. 黑門市場)
關西如果喺姬路以西都已經少遇到香港人,關東就離開咗23區+神奈川就少好多香港人
同埋搭特急 新幹線都係比較少機會遇到香港人
九州都唔少,都係睇UO開邊度
UO啲日本線都唔係條條好客,高松聽聞長期都係麻麻
九州四寶就有近年突然做起嘅大佬福岡救全家,真心覺得九州啲航點太密,有啲懷疑塊餅有冇咁大
寧願佢cut一個九州,加返個山陽/山陰/北陸,而家九州至廣島好似搭地鐵咁密
一個九州有四個航點
cut長崎/熊本好過喇

山陰得HX既米子,好似都唔多人
HX岡山掂唔掂?
唔掂就過俾UO做好過啦,等UO可以喺廣島關西之間加返個中間點,食open jaw客
不過岡山同高松隔個海咁近都有兩條線其實好嘥
有時都唔知佢哋點玩啲策略
新開長崎但冇幾耐之前熊本先常規化完
其實開松山/高知可能會更好
係咪啲縣政府唔科水所以唔開其他四國port,UO自己應該都知唔好搵
UO:開CTS先係皇道
之前熊本停過一排
可能就係無補貼所以收檔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞