日本鐵道消息及旅遊情報交流區(39)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
大把人咁做
換完Pass入到去都11點
佢之後果日先去姐,但富士去輕井沢轉到傻
我講得唔好, 應該話換完Pass入到富士急都11點
應該係即日來回卦?

不過原來富士回遊喺富士急行線內可以企位
可以考慮下
Which travel agency did you book tickets 🎫 via? They work by commission don’t they?
純粹係因為富士回遊多人介紹,而啲blog介紹時又講到係前所未見嘅新服務咁
明明以前都有NEX直通富士急行線,而家只係用新名+新車取代NEX,順手加班同縮服務範圍
介紹時又冇乜點詳細解釋其他方法點去富士,令到好多人唔知有大月轉車呢個方法,一係就個個聽到要轉車就覺得麻煩,其實都係好方便,仲唔使就富士回遊開車時間
其實有PASS先會搭富士急行
大月轉車係唔難,但班次好多時夾得唔靚,等得來如果搭巴士已經到左
我上次冇開Pass都搭JR

不過嗰次係搭快速Holiday富士山
巴士隨時塞好耐車,各有各好
我坐過全程普通返去tim,唔記得買定巴士飛
加埋3個鐘
上次跟local tour上五合目,喺東名高速塞咗好耐,結果坐咗三個幾鐘先到
其實NEX好坐過富士回遊,最少NEX個普通位係闊過E353
原本係ホリデー快速富士山 順手升格再賺多啲
係咁掠👻👻水
睇下掠到幾時起登山鐵道
有咁多水魚點會唔賺
我想問如果寫信去投訴一個JR職員佢係唔係會死得好惨?早兩日係高山有個職員令我好想寫信去東海投訴佢
投訴咁大獲
時間其實唔似,反而似之前NEX個班
不過車就用番E257
原來係調走左元小田急20000形
反正有E257系剩,加下班都好呀
本來只係好小事,大家溝通錯誤,我想係高去飛驒古川,但佢出左張去富山嘅飛比我,我同佢講出錯左,佢搶左張飛改左之後拍落枱面,咩都唔講就做自己野,連飛都唔對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞