日本鐵道消息及旅遊情報交流區(39)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
直接係門口hea

首都圈以外只得長野同松本
https://travel.watch.impress.co.jp/docs/news/1191505.html#06_s.jpg
JAL domestic A350
First class 座位來源不詳
Class J 似層相識的PEY
Economy Class Recaro CL3710
我寧願俾多程錢坐出東京站 食下野等
我諗住直接去新宿換跟住就坐あずさ但唔知蕩唔蕩到咁多個鐘
我上次就係為咗搭8點班あずさ被迫要係門口hea
一定要排羽田先有機會搏到8點車
不然只好慢慢食住早餐等9點果班
我試過 , 其實係非常趕 , 如果你在羽田JR到排到頭3位就機會大啲

我好彩排到第3 ,55分搞掂即刻狗衝 ; 48分去到新宿急急腳就安全上車

趕唔切仲有一班 , 不過去到新宿就要飛奔
我記得個陣係搭到7點前嘅車
約五千尾,上年價
羽田你係唔會過虎航個班機
我講緊搭單軌
0600已經有人排隊
我五點三去排都係得第二咋
Btw 其實羽田counter 效率好高 6點35 分已經開始對exchange order,填pass 啲資料 變相入到去好快搞掂
剛剛立山附近係東西日本交界...出PASS係難搞
5點幾都有啦
幾班凌晨機一到就好多人,0645開門排左幾十人了
富士急行6000系、開業90周年記念車両が登場 - 6/22から運行開始へ
https://twitter.com/shibu_Train_BUS/status/1141446701569302528
28年前の今日、東北・上越新幹線の東京駅が開業し乗り入れが始まりました。
開業当初は1面2線のみだったため慌しく折り返していく感じでした。
今回も購入した写真からですが当時花形だった隣の100系も今となっては懐かしいですね。
#東京駅
#東北新幹線
#上越新幹線
D設計可唔可以比D新意
https://trafficnews.jp/post/87238
以為係換車
點知只係加卡
咁加卡個樣差太遠又好突兀嘅
加返張櫈背枱先喇屌
直接廢車都唔會加架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞