日本鐵道消息及旅遊情報交流區(39)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
產業單一化唔緊要,你起碼都搞得好先得架嘛
人哋搞商場真係會諗得好多元化
識活用天台空間整鐵道神社呢啲遊樂設施比細路
連結附近嘅停車場,即使泊架車喺A商場但係B商場消費都可以有免費泊車
要不是福岡市頂住
地產土匪:多元化?遊樂設施?一吋土地一吋金呀大佬
講真如果好似鄰國深圳咁仲有走盞位嘅話已經好好多
問題係香港嘅土地已經畀人係十幾年前榨乾榨淨咁滯
香港唔係冇地,而係啲地拎晒去浪費
嗰個新田購物城如果學日本整個outlet park連免費交通配套,我諗一定冇而家咁差
唔好搞咁大呀,香港交通已經夠晒糟糕
判比三井攪vs黃定光同鄉下佬攪嘅分別
新元号を冠する駅が誕生! 「令和コスタ行橋」駅、8月開業 平成筑豊鉄道
https://trafficnews.jp/post/87435
就算畀三井搞都唔樂觀
香港而家62萬部登記私家車
問題嚟啦
要預留幾多個車位 當地嘅又好park&ride又好
就算park & ride可唔可以容納得曬
仲有visitor會唔會真係肯同你合作park & ride
頭痕喎
今日到大阪過海關超級hea
比咗張海關紙佢就行得
咁奇怪,G20先唔檢
尋日做到撚慒今日梗係hea爆
JR東 びゅうプラザ全店終了へ 6/28(金) 15:18
https://news.yahoo.co.jp/pickup/6328338

View Plaza唔做
I need to be in Tokyo at three o’clock 🕒 with my older brother but I’m not sure if I could face waiting five hours for my brother at the airport to take the flight that will get us to Tokyo at three. Should o wait for him ? I would appreciate any help you travel experts could offer.
每年賣便當都賣到成千萬個,仲好過揸火車搵錢
台灣便當管理局
去tripadvisor問啦
Just finished my swimming session. I’m drying myself on a towel
Konglish tripadvisor 人 打過震
佢其實只係抄D大手私鉄做法
京阪Premium Car個online system 又做得幾好
做會員之後可以即時買下班車飛, 上車show email/confirmation page就得, 唔洗出實體飛
岩岩見上一班冇Premium Car嘅特急爆曬棚即刻劃下班位
譚仔仲話望住啲飛票價,咁都答唔到。
浜松工場開放日有無消息? 7月定9月?
好似仲未見有講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞