日本鐵道消息及旅遊情報交流區(39)

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
連最賺錢既札幌圈營業系數都過百
咁又唔係喎, 225/227/323都不知幾靚(因為係同一個樣)
287其實都OK, 夠簡潔, 但271車頂pat藍色完全唔知想點, 好核突
281玩多兩三年都歸西啦
仲有281頭枕定頭巾嗰隻黃又係好撚嘔心, 271竟然照跟, 頂
有時真係唔明閪日本d審美, 明明227-1000同323隻色配得咁靚
仲有281頭枕定頭巾嗰隻黃又係好撚嘔心, 271竟然照跟, 頂
有時真係唔明閪日本d審美, 明明227同323隻色配得咁靚

227-0至岩, 227-1000隻綠都係麻麻
227系既塗裝就係GK Design設計既
好心設計個隻新款啦
3成咁多
狼過講鐵
以為俾細路玩果隻
而家咁多遊客都要蝕
真係有個站叫發寒
225-0都係有啲柒
係1000改成而家個樣先順眼好多
広島支社啲人嘅審美觀正常好多
重點係広島0番台塑造到Redwing呢個品牌形象

和歌山就格硬將堆綠色貼子痴落去
完全唔襯條色帶
仲有広島都市圈
JR東日本、JR東海、JR西日本、JR四国、JR九州共JR旅客5社,在今天正式向国土交通大臣申請車費上調,以應對消費稅在今年10月1日由8%上升至10%,申請加幅平均為1.852%。

JR北海道在5月已提出申請,其申請加幅平均為11.1%。

JR旅客6社全部都申請加價。
https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20190702-00010003-norimono-bus_all
有冇消息話PASS都加價?
係計哂啲特急成間公司都冇一條路線係賺錢,包括條新幹線同最多客嘅札幌圈

蝕到甘嘅都講明一係就地方政府救一係就廢左佢離場止血
因鐵都唔識做遊客掠水生意
呀唔係,應該問有冇資源去搞
你見西日本都靜靜地加價
咁範圍都有加既
加左智頭急行、丹鐵同和歌山電鐵已經抵哂喇
琴日揸wide pass大軍已經打爆丹鉄天橋立->福知山特急嘅自由席
搞到宮津上車嘅日本人冇位坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞