Fujifilm討論區 (45) GFX 100 Medium or Large Format?

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
Xt10用到?
即係唔洗加個環?
即開即用?
登記完等1個月左右?
急既登記完幾日打上去問下
ofc
手動鏡咋嘛
XT10用到 唔洗加接環
幾年前追post 買左xt10 18-55
就冇玩過其他鏡 近排想買支大光圈黎玩下
所以唔係好知 謝謝
謝謝巴打

新入坑,都睇咗好耐
一直諗緊xt-3 xt-2 同xh-1
叫做有決心去試機,隻手大始終xh-1好揸好多,
肥花做特價xt-2換枝16-55都14xxx,
頭先喺星際睇到有xh-1 kit版8490送貼送128卡又送埋joby 3k所以敗咗。
第一次用fuji機,要跟各位巴打學嘢
正啊仲要連埋1655

呢度好多巴打用呢個組合
肥花xt2加1655 $14xxx?
X-H1睇到都覺得爽!
玩左幾年都未知?😂
我買35.4
Ssp做緊特價8999跟23.4,早兩日有巴打post過
本身諗18-55但明知自己玩一排實唔要,
咁不如用紅貼,一步過唔洗煩
最衰上個月無買,唔係有回贈,好彩而家都有b+w送
反正柒貓你用咩影 出黎都係屎色
有咩所謂

出面開完膠po無人理
就入黎想比人屌老母
你真係好撚不孝
生你出黎獻世
sony柒貓串鳩女人影相
暫時用緊1655 35.4 同90
一直都心思思56.2
但90同56嘅定位都係影人⋯
90重可以影下貓狗𠻹
係咪應該諗下其它鏡先?
求屌醒

機:X-H1
筆直唔高的話
可以考慮手動鏡 Kamlan 50mm F1.1 MK2
http://bit.do/kamlan-50mm

如果要影夜人先入56啦
好似係f2黎
懶手伸手一問
本來用緊XE1 長插 35.4 , 好耐無影相了
一路都覺得XE1+35.3 (其他野都好好)係個對焦實在太慢,而且有時唔係太對到
想換個 BODY 唔想花太多錢嘅情況下( 5千或以下) 邊個型號 值得介紹
個人認為係去到XT30先有改善
已有18-55, 如果去旅行出唔出多支50-230好?
我見支長鏡都ok輕, 但旅行換鏡有啲煩, 同埋聽講對焦幾慢下
利申有code, 用緊xt30
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞