Fujifilm討論區 (45) GFX 100 Medium or Large Format?

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
我xt10 上30 支35.4 同1855 對焦快左準左好多
我諗住隔代先升級呢家仲用緊xt2
1855, 35.4, 50f2, 50230
viltrox 85mm f1.8
有無巴打入左手?
上網睇人講買佢好過90mmf2
買左TC 2X增距鏡之後有D後悔..
好多時候對唔到焦同埋畫質跌得太多了吧..
我係用100 400 同80 macro
100400加2x用嚟影極限嘢㗎喎實用為主 唔好期待畫質會好過啲
至於80就賣極高銳利度 加2x你期待啲乜嘢

既然咁後悔 我同你50蚊買走啲後悔啦
除左深圳同上廠
有冇其他地方做到維修
部X-T2個後轆同前面fn有d懷疑接觸不良
35.4唔洗賣
但有16-55焦距
35.4係咪唔太需要
下光圈散照已經差好遠
我手上有 XH1
16.4 1655 f2.8 56.2
但真心唔會想帶1655出街
你入左1655就會明

你可以留35.4先
買左1655 用完真係覺得35.4唔常用再賣

利申 想入35.4
你賣我會PM問價
16-55用慣咗唔覺重,配X-H1perfect,影像銳利35.4大光圈又係標準鏡一定留
咁岩我想放1655 買左幾個月
有無巴打知邊到有銀色35f2?
問左幾間都話無貨
請問鏡頭如果水貨OK唔OK?因為見PRICE.COM
XF10-24mm都平成千.謝謝
都係咁樣嘅啫
不過支鏡有乜冬瓜豆腐你自己諗掂佢啦⋯⋯
有冇ching用緊peak design嘅郵差袋?
我通常一機3鏡(xt1+12,35,90)
請問10in,13in,15in,比較啱我?
13in EVERYDAY MESSENGER
(xt100 + 1855 , 35.4 , 50230)
13" macbook pro 2019

利申 : 用緊
用緊 5L
諗住買多個13in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞