Fujifilm討論區 (45) GFX 100 Medium or Large Format?

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
你歐洲影咩多
我上年去覺得 1024 35.4 23500已經夠做
答番你
xt30銀黑都有貨
6020 現金 包mon 貼only

岩岩買左銀色

btw , 實物睇xt30隻銀色有d怪(對比xt10令身左)
我第一次去炸
我鐘意xt3個銀色多啲 唔知點解xt30個樣好似好奇怪
去緊大鋪睇下個價錢差得遠唔遠 唔遠入xt3算
窮撚要做分期
差3000

我都有望過xt3

不過自己用開x10其實都覺得好夠用, 唔係壞咗live view同埋睇相制我都唔會咁快換機
差一支鏡既錢買xt30好過
係咪9000同12000
不過xt30要加手把
23500影咩多?
你係咪轉咗去全自動?
試下set高少少iso,你唔夠光入鏡
温下書睇返個三角關係
佢嘅設定係 拉慢個快門拉到1/100 然後推iso 推到800iso都唔夠光 就會推返慢個快門直至達到ev值
好似係
我想問吓而家係唔係冇晒xt20連1855kit行貨買? 想入抗呢部 而家好似得返水貨 如果拆散買正body就$4000幾支1855鏡又要3000幾
係,正常安全機制,唔咁做一定under
深水肥花上星期見到body 3990行
鏡1855 執水/二手2000
6000ko
咁如果成set水貨夾埋5500到可唔可以接受?
差500梗係要埋機身保養啦
原來如此 thx
你用緊A mode? 你咁問即係鐵三角都應該唔知係乜 係咪用緊1855跟住低光環境影相?
有冇咩好網教人用相機 eg 操作,setting?想買XT30.
但唔識用
說明書
調色post頭有
YouTube
自己試下啦,唔試點知自己中意咩野setting
55230 影外牆
例如巴黎聖母院可以影去上嗰啲 雕塑
再唔係用佢當望遠鏡都好
Xt30嘅velvia mode越睇越味精咁,不過用35 .4真係無得頂
原來35.4 已經出左7年
其實仲會唔會再出例如35.2 之類新鏡
有無人未收到4月買機鏡既回贈?等左廿日仲未收到
你幾時轉左會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞