Samsung Galaxy 集中討論區 ( 51 ) 屎為收皮 An機捨我其誰

1001 回覆
16 Like 16 Dislike
熄mon顯示aod撳2下個時間
就會有得校光暗
想問下其實大家會唔會kill background app?
而家android係咪已經冇必要咁做?
平時就唔會留background app嘅
覺得唔尋常咁晒電/發熱
會清下ram
Google assistant都識講廣東話
bixby呢
冇必要 kill
系統會自己 manage 啲 RAM 點用
而且依家都 6/8GB RAM 起跳 唔覺得要特別清

如果莫名其妙地食電 kill app 都冇用
因為個 app 9成9 會自己走返出嚟
呢個時候 uninstall 佢算啦
用緊s10+ 打開傳說 食雞
有咩順滑mon貼好介紹
最好唔好係水凝膜
明白
但如果留d大型game或者地圖之類係後台會唔會keep住run食電?
thx先
不過已經最光都超暗
特別戶外有太陽個時係勁難睇
Facebook 日常
算把啦
粒制用黎set其他功能仲實用
咪係, 用咗做mute/sound 制, 好正
有冇巴打知道,邊度有 s10e samsung 皮套買
求教學
playstore - > bxActions
如果你要 聲 - > 震 (即係好似iPhone 咁), 要俾錢
聲 - > 震-> 完全無聲, free
實用好多
個耳機有aptx 點知個s10+有無用到
自動都好夠光喎,係唔係開左慳電所以個mon暗左?
設定>開發人員選項>藍牙音訊編解碼器。
就睇到現在用乜解碼。
我發現我set 去aptx, 但一出去其他page 再入,佢就彈番去 sbc
這個不用set的,如果你耳機有Aptx佢就會自己set,即係你耳機可能無aptx
三叔係咪唔夾verbatim線
用慢叉 部機都好快熱
thx, 原來因為我岩岩未connect bluetooth 就會咁
一connect 左就ok 變左aptx

但部s10 bluetooth 好似有問題,connect 完一次earphone, 斷線後會connect 唔番,要unpair 完再pair 先得
上網睇好似好多人s10 都係咁?
我跟youtube 方法clear bluetooth cache and data 再重新pair 過似乎ok 番
我睇多陣情況先
部s10 好似好多問題咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞