Samsung Galaxy 集中討論區 ( 51 ) 屎為收皮 An機捨我其誰

1001 回覆
16 Like 16 Dislike
屌,samsung d qc 好撚差
application lock 三叔有個類似嘅安全資料夾
睇下你啱唔啱用
點開哩個畫面?
嚴格後講係,不過煩好多要入左個folder,先再開個app,但出而又有個冇lock到既app
點解個OTA無咗?
用左s10一排,我發覺映相都好似無咩特別,有時覺得自己部後備機iphone 6s 仲映得好過佢,s10勝在可以放大d張相但noise都好多,想問下note 9有無呢個問題?
不嬲都係用wifi慳電好多,唔關用邊個台事
最慘用我老婆部a70 影同一張相兩部機都無咩分別,究竟係Samsung既中階機開始強大or s10對比s9個鏡頭分別唔大?
佢講緊大陸機one plus 7
btw s10本身好似都有得手勢關mon
how???
stock camera app 影係好差,要用gcam先可解決
有無set到相片解像度,原廠預設唔係最高
無記錯係good lock個app入面有,不過我唔用手勢,唔太清楚
換左底板仲有無斷?
得咗thanks
想問有冇人試過root機
root後係咪用唔到銀行app同埋knox
仲有冇其他野要注意,如果最後刷返原廠rom係咪用得返knox嘅功能,一切回復正常
我部S10+仲未收到更新
一旦ROOT就破保(KNOX 0x1),
即使刷回原廠ROM也無法恢復KNOX狀態
我只係見影片可以Set解像度之外,見唔到相片可以Set解像度。
影相界面,左上角個齒輪
thanks
佢裡面只有影片解像度...
係wo,自膠,不過唔知入面個儲存選項有無影響,我都覺得影相唔係特別出眾,反而拍4k片就好清

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞