買電視機換電視機集中討論區(4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Thx
不過想拍埋其他牌子對比
Aeon做組合優惠
Sharp C60AM1H呢部得唔得?
專門店見到43GX800H同40GX700H
想買部49吋
主要睇netfilx, youtube, 玩下switch咁
師兄們有無性價比高既推介
A8F升左8.0仲lag咗
屌你個閪索尼真係罪大滔天黎
有大買大! 去電器舖睇過, 距離有6呎2已經建議買65'
我原先都睇中SONY A8F / A9F
但去到睇實物, 反而睇中三叔Q80R
SONY A8F背後好"牙訂", 我會打機, 怕OLED有燒印題
加睇完三叔一條光纖搞掂晒
而家轉而心儀三叔
唔知各CHING點睇
想請教咁多位巴打
想換49寸電視
想問三星RU7080, Sony 7500F, Pan 記FH700X
呢三部應該揀邊部好
通常係睇電影為主
屋企人話49 太大
焗住要買43 吋
唔想比咁多錢
4000 左右

係咪panasonoc fx600h fx630h最好

sony x7000f就sony平野太廢

lg 43um7400 um7600 就好似好少人講
條光纖咩玩法?
我有lan線又有HDMI 點樣一條過? 用盒?
唔知係咪更新完佢要load先咁lag
load完個home就冇咁lag
同7.0差唔多 不過我覺得新既home幾好用
求巴打解答
求A9F快D平過18000
係,佢電視後面用一條光纖連落一個盒度搞掂晒
唔似其他牌子部電視有幾條線
我幅電視牆無開洞放線,呢樣對我來講好有吸引力
個盒插哂lan,power,hdmi,天線? 幾吸引
師兄睇中邊部
https://www.samsung.com/hk/tvs/qled-q80r-2019/QA55Q80RAJXZK/
睇中呢部Q80R,見佢在rting 55'電視度排行第2,我屋企幅牆只可以放到55'
而家佢做緊送dyson風扇+1000蚊超市現金券,我唔想要風扇,等緊7月18日轉promotion會唔會轉贈品
要4000 內 真係要fx600h
不過要快手
大鋪冇哂貨㗎啦
我會揀 700x
5年保
要個介面簡單直接 就 三星
都幾難比較

但係7500F 就一定 唔洗諗
邊到買有promotion?
各大電器舖都有
我見prxxe.com好多舖平d但無野送,要周圍格下價先
唔該巴打 如果NU8000 呢
巴打平時多唔多熄燈全黑環境睇電影?
好果唔會就狗衝QLED都冇問題
但如果多就建議考慮返買OLED
其實除左SONY仲有LG可以考慮
LG雖然香港冇咁多人鐘意
但同啲專家傾過計都係睇好LG啲OLED
粒chipset係領先緊其他牌除田OLED一段距離

利申:A9F用家
我就反而覺得冇左multi-tasking好唔方便
平時慣左係電視同堆streaming app轉黎轉去
而家一定要開個HOME或者長按開個apps list出黎先轉到

廳果部中左伏就由佢,房就應該唔升了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞