買電視機換電視機集中討論區(4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
呢個我唔記得左
果時我都試過都唔得 同Sony bravia撞

可能更新左得返

你係閂左bravia 開ls7200 cec?
我試下先
唔洗sorry係我蠢啫
多謝晒師兄教我就真

而家ok味
想買43吋TV (只係放到43吋, 49都唔得 )
如果Sony X70F, X70G, X75F比較
係唔係 X70G 比較好?
定直接買X80G Android TV好?

仲有冇其他牌TV ok,除左三叔
都係唔得 我都係買隻HDD插USB睇算
但有個問題 我係插落部sony ubp x700到
睇既mkv檔明明有條音源係dobly 7.1 atmos
但會話音訊不支援只可以聽到條dobly digital 5.1同DTS
因為條onkyo ls7200 support atmos
同埋部ubp x700一齊睇UHD Blu-Ray果時都用到Atmos冇問題
係咪播mkv檔既條件又唔同?要勁啲既解碼播放器先播到?
應該係解碼問題 你個mkv 係x265 定 x264?
btw smb
你卡咗係邊
你用咩router
btw你個file 係remux bluray定壓縮嗰啲
你可唔可以電腦cast條片比電視播
咁好方便
why not *** 有airplay 同itunes喎
x70 x75全部伏
x80g好少少
我睇緊49吋
奈何呢個size得lg同三星先有airplay...sony無...
好爭扎
三星RU7400性價比好高 齊晒airplay netflix
其實airplay 你地通常會播d 咩睇
可以睇到HBO GO, Fox, iTunes Movies呢啲
剛剛試左airplay now新聞
矇茶茶既
可能我無俾錢join會員
係咪網站果個?
app
應該片源問題
等p記新款再加apple tv好似仲平過x85g
近排想換新49寸電視
上網睇左有Q70R, X90G, 同LG SM8600
想問下sony係味有排都唔會有update
想要有airplay

求49寸推薦
Sony x90g要55吋以上先有airplay
咁Sony 49x850g係咪一出廠就已經有AirPlay

55x850g先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞