買電視機換電視機集中討論區(4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
雖然oled共用lg panel
不過sony好在外型設計 同 影像engine 真係好
a9f已經係2018 top tier
但有人話用原生電視down既app好似Netflix睇會好過用盒子(eg appleTV)既效果好,係咪真?
lg應該高佣d
但事實c9都唔差,某幾方面會仲好過a9f
論功能佢有airplay2,有hdmi2.1部份功能,calibration 又多左custon eotf,
加上又平過a9f

不過我尋日都係買左65a9f
原因一樣係我對lg呢個牌子麻麻地

至於android tv,
睇review a9f既mt5893+4GB ram係對android tv 個os有明顯改善
實際等收到貨再同9300e 個android tv 比較下
Btw睇A9F果陣豐澤sales猛sale LG,係咪佢地高佣啲既呢
LG lcd辣撚殺
但oled 事實上唔差
我都知道,始終C9新啲
我信佢可能真係比A9F有優勝地方
但一同屋企人講可能買Sony或者LG
佢地即刻先入為主話唔好買LG
lg應該高佣d
但事實c9都唔差,某幾方面會仲好過a9f
論功能佢有airplay2,有hdmi2.1部份功能,calibration 又多左custon eotf
加上又平過a9f

不過我尋日都係買左65a9f
原因一樣係我對lg呢個牌子麻麻地

至於android tv,
睇review a9f既mt5893+4GB ram係對android tv 個os有明顯改善
實際等收到貨再同9300e 個android tv 比較下

應該係custom hdr tone mapping先岩
netflix calibration mode要內置app先用到

按之前atv2(mid16-17 )個平台既經驗,唔知係咪錯覺,內置app個畫面係好似光小小
你買咗
證明LG個品牌形象真係好差
買咗Sony 32w660g
但係較唔到時間,入到系統設定時間嗰欄係灰色
有冇人知點搞?
今日出去拎埋三星送果隻sound bar
r450

而家用來airplay去電視聽歌
d聲都還可以
多謝各師兄幫忙
最後買左nu8000
因為識人好平而買
買左幾錢
諗左成兩個月買A8F定A9F 好
最後都係A8F
P記新款幾時會有得賣?想睇埋新機資料換電視
6-7呎買49會唔會太大 睇得好辛苦
請問有冇official support 內置Apple TV既40-43吋電視介紹?想盡平
三星電視 三星soundbar
用optical光纖

開電視, soundbar識得自己著

但熄電視唔會自己熄
有冇咩方法可以set?
等a9g定買a9f好 55’
等到實有新買新
我係咁諗不過唔知有無必要
如果你用apple device,多個airplay2已經好好啦
巴打求救
我部a9f今日到左
連落部onkyo ls7200用hdmi arc出冇聲
要用光纖先有聲
更新晒都係咁,可以點做
O:就是這樣!!
建議你打去av生命/安僑話個野壞左呀問下

用光纖主要會差咁啲咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞