買電視機換電視機集中討論區(4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
大牌子4K電坐底43吋
而你個budget 應該淨係買到啲1080p嘅伏嘢
43fx600h 三千尾咁上下有4k hdr10+
性價比好高
Hisense, TCL果d 43係咪唔建議?
將貨就價姐
hisense就算啦 好過屌米少少
tcl就未係最差嘅 算係較好嘅大陸牌子 不過質素參差 要睇型號
overall一定係大牌子好啲
想問下Sony A9F同Samsung QLED Q70r/Q80r應該點揀
一定係A9F
想問下有咩4K 43"電視推介
因爲擺房冇得再大
43"感覺晤係好多選擇
主要都係netflix + PS4
我見到sony官網都8千 都晤平
買完可以用到幾耐 我而家都係sony但係都係7 8年前既款

唔建議而家新出原價買X8500G, 佢唔係話差,但係唔值得用接近8K買佢
今年好多SONY新野呢部都冇比到你,e.g. Dolby Vision, 機背speaker, 新remote, AirPlay2(TBC)

利伸 用緊
Sony 43x7000f 貨尾有 $500 coupon送, 扣完coupon $3700左右

利申: 尋日買左部
其實呢部嘢出咗幾耐
如果呢部晤好 咁有冇邊部sony 43" 抵玩
一個月到
43"等今年Panasonic, 人地有誠意好多,又DV又HDR10+
罪大愈出愈撚狗,我呢D多年死忠都幫佢唔落
呢部同樓上ching講既8500G比差啲咩?
我見呢部都出咗1段時間 會晤會差過新出果啲好多
我都係用開sony..係呢個版又見到好多人話晤買sony不如晤好買
Pan嚟緊呢2個月會出?咁即係等埋佢出再睇下點
panasonic今年可以留意下gx700/800
不過就冇43,得40/50/再大

冇留意開panasonic消息,等其它巴打再答你
差好多, 7000f 無Tr唔識串 Display, 無 X1, 無android, 無 802.11ac

....不過價錢平一半

搭單問下Samsung ru7100 43吋同song 比點
我係外國買,li期 ru7100減緊價
另外想知今年samsung ru7400同nu8000,分別大唔大
Sony 個live colour 開high 睇日本電視會幾靚
睇番香港電視就唔啱色
做乜唔買我suggest 嘅fx600h
sony 750/700系列好伏
冇100hz 乜都冇
睇個數字就知邊部好邊部差
55nu8000仲好過x8500f
rtings: https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞