買電視機換電視機集中討論區(4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
多謝巴打詳細回覆
咁講我都應該會諗諗af8.
好爽
今日先知
原來睇電視都可以用airpods
唔好意思我唔清楚 Bose 有冇全球保
而家先發現自己將a8f打錯a9f(輕微超budget變成超曬budget)

而且睇漏左你講萬五budget左右,q80r未扣贈品應該都要成2萬5,所以out budget(但今年部q70f真係唔掂,自己出去比較下兩部)
最後變左x95g vs a8f vs 8系(2018年 model)lg oled
兄弟們,有咩排牆架推薦?
淘寶
怕保養唔受(買55”)
我就用返三星原裝
師傅裝埋
唔該巴打,咁買隻500 都好似買得過
ru7400 vs X8000G差幾遠?
價錢就***吸引 仲有airplay2
基本有齊youtube netflix
X8000G就有Android 不過都淨係睇片用
中原電器
Panasonic43" 4K LED智能電視(TH-43FX600H)
已經無貨

差唔多價錢嘅Samsung NU7100 巴打們覺得如何
我見上面話 Sony 7000/7500唔好買先問Samsung
LG又假4K
p記fx630h仲有冇?
呢部係600h嘅金屬框版
Aeon 有FX630H
折實$4500
送藍䳩耳筒及鮑魚1罐
睇錯原來係49吋
nb,用緊,又唔貴,料又唔錯
Tao?
Nb架啦,去鴨記買都唔係好貴
咁多位巴打,小弟岩岩新居入伙
睇中Sony 49x9000g 同 Samsung 55nu8000
多數打機 、睇戲

上網check左啲refresh rate同延遲
兩部都120hz,但延遲 samsung係18ms,sony大概40ms
而且samsung 2018年款會平啲

大家對呢兩部有乜評價同有咩優點缺點?同埋我應該留意啲咩?

budget 10000左右
55x9000f
如有
有乜好?
我見佢延遲都40ms
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞