買電視機換電視機集中討論區(4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
分別算大
9000f full-array led backlight, local dimming 分數較高nu8000 edge led 好低
input lag output lag唔可以決定一切
詳情自己睇rtings
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8000
我都係睇rtings啲評分
因為我比較在意lag,因為試過唔同電視打機 啲releasing time有啲好差
因為rtings寫15ms係noticeable ,所以先揀確120hz+18ms既un8000 但真實係幾多已經夠用?
9000f 同9000g 有乜分別?
sony個motion x clarity 有咩過人之處?定係名黎?
岩岩睇左 f係2018 g係2019
Thx 巴打
真實幾多呢方面我真係唔知
買左三星ru7100
原來可以連藍芽睇電視
試過連airpods
但發覺唔係好穩定

想問有冇邊款藍芽可以穩定d
我諗sony唔會倒自己米玩ps4都lag既
實際效果點樣建議你上YouTube search吓睇睇
不過sony tv 打ps4有加乘
nu8000勝在一樣only有airplay itunes 唔計reponse time
2000蚊有咩簡
買個靚d既mon
再加電視盒
49吋 7000-8000 budget 有咩選擇
點解其他廠唔用android tv
唔洗買平價大陸盒子都好呀

深水埗仲平,睇你買邊款,幾吋
講明先,睇完未必幫到你揀
你地上牆自己搞
定俾錢搵人整埋
唔知點解個草稿幫我刪左個引用
睇返#269
名稱巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞