買電視機換電視機集中討論區(4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我都唔熟,係講啲呢度heat嘅model
又唔係mij乜都冇
你為咗個牌子
有冇 soundbar recommend
想喺 Amazon 執隻400USD樓下既返黎 但又怕無保養
壞左點算
寄去美國?
想買部43吋放房 玩ps4 睇電視同睇戲
43x7000g or f 係咪好選擇?
A8F / A9F買水貨是否不智
勿買伏嘢
sony x70/x75 Skip是常識
咁43有咩推介
駛咩推介
43 得d 平機
買黎粗用啦

利申 買左43吋8500g
我都諗緊9500f定q70r好,如果55吋 budget 15k到巴打有咩推介?
唔要oled?
我都心郁郁A8f, 但無AirPlay,加上平時都會打下機
43fx600 性價比高
Samsung 55" RU7400 點睇?
或55”有無好介紹。
平時只是晚上開著架電視,間中睇下電影。對畫面質數不是太高要求。吾該哂各位師兄。
買左部7100
有1500超市
sound bar
掛牆架
吾該哂,去比較下先。
去price細鋪問問
前幾個月上黎問過
想問下13K內65吋有無咩好選擇
廳用食飯睇下 打下PS4 4K
唔該曬
-q70f唔推薦,上一頁我講左原因
建議考慮q80f vs x95g vs a9f vs lg oled(如果對lg冇咩concern既話)
雖然q80f加左具爭議性既「廣角」
但個副作用好似冇上年z9f果隻咁大

- 如果你幾千budget又一定要用airplay2 ,咁電視有冇內置airplay2可能係一個重要考慮因素。
但你而家係萬幾至二萬budget,個人認為唔值得為左個加千幾蚊(apple tv,開左cec功能後一用airplay會自動轉source,只係多個遙控同埋霸多你一個hdmi咁解)就做到既功能而放棄揀oled
除非你真係有對oled好有concern(eg,就算輕微烙印都會一直形住,強迫症發作)

-唔好比代號呃到
95g係90f後繼
一直係房睇緊掛牆Samsung 40吋 平野model 4K電視 配條爛鬼Razer Leviathan Sound Bar,最近有啲budget想用盡房既空間做私人影院,想改玩49吋 (已經最大) 加套入門級既5.1音響同埋UHD Player,主要串流睇Netflix Apple TV同埋想睇到好少少質素既4K Blu-Ray效果,如果Total加埋大約兩萬budget巴打們有冇咩建議?小弟唔係好識如果budget太小咁可以點玩 唔該晒
一直係房睇緊掛牆Samsung 40吋 平野model 4K電視
配條爛鬼Razer Leviathan Sound Bar
最近有啲budget想用盡房既空間做私人影院
想改玩49吋 (已經最大) 加套入門級既5.1音響同埋UHD Player
主要睇Netflix Apple TV同埋想睇到好少少質素既4K Blu-Ray效果
如果Total加埋大約兩萬budget巴打們有冇咩建議?
小弟唔係好識如果budget太小咁可以點玩 唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞