Grad Trip阿妹流出

502 回覆
69 Like 768 Dislike
笑人扮家姐開post
原來自己都係扮

你係.....Nicole??
你係...........Nicole??
好撚柒阿
男人老狗咁撚多手管女人野
仲要搞到碌柒咁
依家仲玩埋自爆
唔配做男人
扮男朋友柒過扮家姐好多
樓主條大陸仔俾我地笑9完就改個柒名 諗住玩自嘲扮冇事 依家又搏bam 真係好on9
欣賞樓主咁on9
哦!!
.....
哦!!
00後
你扮男朋友就唔好笑鳩人啦
Anyway 同大家道過靚歉先
杯Zarina係唔啱嫁喇
但係佢都有佢西嘅地方
係唔代表杯人啱
不過18歲人西完人歉又冇道
仲開人ig開人相
我只可以話佢嘅舉動好正常同人之常情
可以理解
而我咁柒 咁冇point自己都過唔到自己果關
所以都係果句 勝負已分 多謝連登
其實係大陸妹 好撚on9
如果嗰5個是但一個係你條女 我想講你條女真係好撚柒 睇你都係毒下毒下 冇女要你先是但執件豬西 仲要係免費處女都冇人屌嗰隻 bully人死全家啦
定TB呀
希望自爆可以博君一笑
連登好耐冇啲咁爆嘅post
如果嗰5個是但一個係你條女 我想講你條女真係好撚柒 睇你都係毒下毒下 冇女要你先是但執件豬西 仲要係免費處女都冇人屌嗰隻 bully人死全家啦
聽日見到呀妹點好你又男朋友佢又呀妹
冇所謂 就死全家啦
唉,個個乜「樓主家姐」就真係膠,講野
一舊舊。

但大家,我覺得唔好分咁多樣野去看待一件事。(未知「啊妹」係咪真,但下文先用啊妹代替受害人)

好簡單,「幾個人dum低人走咗去」係錯,係仆街先會做得出嘅行為,係欺凌,唔可以容忍。唔理事主(啊妹)嘅性格點,「欺凌」就係唔啱,大家要堅定啲。更何況係異地集體欺凌,個嚴重性可想而知。

我諗「樓主家姐」只係想focus「dum低人」件事,表達出憤怒,合乎情理。

好啦,之後我地想知「幾多人去,個老母咩料,啊妹閪格」,已經係另外嘅野,唔影響「dum低人 係仆街行為」嘅判斷。

1. 個啊妹 *如果 係閪,啊妹的確係有錯,要檢討自己。但個5個「朋友」有責任同佢講,(睇得出,啊妹當個5個同學係「好朋友」,源於 之前個5個同學表現出自己係 啊妹嘅「好朋友」,令啊妹以為自己被接納),個5個同學就應該諗下,如果個啊妹咁閪,點解自己咁撚虛偽去扮friend。

論「無品」,個5個同學比啊妹 有過之而無不及。 (因資料不足,仲未知啊妹係咪閪格)

仲要一撚齊去grad trip,個所謂「5女之一BF」(來自隔離post)講咩 「唔忍心拒絕」,收皮啦!唔忍心拒絕但忍心dum低個「啊妹」係外地一個人

虛偽。賤格。無恥。

2. 講番啊妹態度,見大部分人都話個啊妹閪格,其實上真係有待商榷。

睇啊妹ig嘅對話,問點解「你地走晒,做乜唔應我機」,又講埋sorry,完全睇唔到邊到閪。

到事後,wtsapp對話中,啊妹嘅言語係冷淡,但係應該。 大佬啊,你被人咁撚樣對待(dum低一個人),仲要好聲好氣問:「唔好意思啊,為什麼旅行時要丟低我啊?」???? 佢地唔係朋友,亦唔係普通陌生人,而係傷害過你嘅欺凌者。

咩「合則來不合則去」、「過去咗就由佢」、「睇清朋友就算啦」,完全唔可以套用今次情況。唔通有人存心打你一巴,由佢啦過咗去? 問個原因都唔撚得?仲要對方閪格咁:「你估下☺️」 真係把撚火。

佢wtsapp回答 算客氣架啦,粗口字都無。

3. 真係想大家代入件事(指 被人dum低),想像下
得番自己一個人係酒店,已經無心機出去,心入面諗咗好奈咩事,電話問對方又唔理/唔答,個幾日瑟縮係一角望住間房,突然無咗5個「好朋友」,好無安全感,只係可以喊

完全想像到件事帶黎嘅打擊,啊妹無係當地自殺已經好堅強。

呢件事係欺凌,集體欺凌,係已經發生咗,已經傷害咗,唔好用任何理由去合理化呢個行為,就算閪格都唔應該欺凌。

可以話「啊妹」係個閪格,但唔好令人覺得dum低佢係合理。

4. 個同學老母乜料就睇定啲先。

總結:大家要focus番5條八婆到,面對欺凌者,絕不姑息。

累埋其他人比人恥笑個樣
啲留言好仆街但我忍唔住笑左
又要落地獄了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞