沈陣營第二百二十四期 - 關鍵時刻師父卻潛水去了

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
下年就係低價,太遠睇唔到,講都係呃人嘅,出年公佈業績唔會差,6蚊築好底會慢慢上,有機會睇6.4-6.5啲位

最好搏到9、10月FED減息1/4厘,咁就good晒
我斷估㗎咋 未必啱
到時收8 9厘息就靠樓王指點
如果唔係最後都搬到 all左樓寶
裝修之前都唔夠膽用錢 等2020
到有買貴冇買錯嗰陣就沽哂佢換番樓寶
新加坡政府調低GDP預測,由1.5-3.5%下降為1.5-2.5%,源於出口數據疲弱及電子業放緩

之前有幾個國家減息,美帝呢2季數字如果差於預期,加上環球經濟有衰退風險,FED有機會如我所料減息,事實Trump係想減息,睇幾時又搵佢啲手下出嚟吠
應該都係睇em 個名姐
師兄咁講 qq都收得皮啦
連燈
單拖我覺得台灣/馬拉
即係杜汶澤介紹兩地都唔錯
住一世都有隱憂但都唔及支那惡毒
QQ係真龍頭
但凡同佢業務有重疊而又有機會冒起既公司都俾佢收購晒
TSLA依刻都仲係龍頭,但已經危危地
話就話電池仲係領先地位
但睇下Formula E今季已經可以由以前中途換車變一架車走完全程
再睇下供應商係邊間
就知道電池業務既發展並唔係其他車廠追唔到
掌握唔到壟斷地位,又未確定扭虧為盈,再加埋有大股東散水走人
TSLA拎依個PE真係唔合理
我唔會錯過樓寶 TWICE ! 快D跌跌跌 !
我又唸番起上年跌穿5蚊嗰陣叫過個fd買樓寶
自己唔識股票又話我燈 希望佢啲騰訊匯豐冇嘢啦
LM
我尋晚真係走去笑柒我老母
點解我老豆當年咁唔生性,無把全副身家 all in 823, 如果唔係我而家日日屌女唔洗打份垃圾工了 (不孝子 mode)
所以我都好少同人講買乜買物 係個fd講話自己唔識股票 本身堆嘢都係長揸 先叫佢唸吓樓寶
都未撚講乜係REITS已經話鳩我燈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞