沈陣營第二百二十四期 - 關鍵時刻師父卻潛水去了

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
技術上睇似乎短期到底,準備入小小2800試試
本來師父午間教路一出,就可以決定入唔入市,而家靠估好難搞
反而香港無事, 真係褔地

(星島日報報道)國際級名廚Jamie Oliver在英國的飲食王國崩潰,旗下二十五家連鎖餐廳因資不抵債,周二遭會計師行接管。他在英國聘用的一千三百多名餐廳員工恐面臨失業。在香港的兩家Jamie’s Italian意大利餐廳則仍然照常營業。外賣應用程式(apps)興起,被視為Jamie Oliver餐廳衰落的原因之一。

身兼名廚、食譜作家及電視節目主持人的Jamie Oliver昨日發表聲明說,對公司出現此結果「深表悲傷」,「並向十多年來盡心盡力為公司作出貢獻的員工及供應商,表示謝意」。Jamie Oliver在英國擁有二十三家Jamie’s Italian意大利連鎖餐廳,以及Barbecoa牛扒屋和倫敦Fifteen餐廳。目前這些餐廳全線遭接管,公司已委託畢馬威會計師事務所執行相關清盤程序,危及一千三百多個職位。本港的兩家Jamie's Italian餐廳業務則不受影響。
希望搵個M記加大
cfu 唔係話熊三咩
我記得上年依度已經有師兄弟話過佢擴張過度營運不善,喺英國開始欠債好耐
v巴買到冇野好買
周一(丁巳日):天干地支皆屬火,全火之局,市況反覆偏軟。
周二(戊午日):天干屬土地支屬火,火生土之局,反覆上落,波幅不大。
周三(己未日):天干地支皆屬土,全土之局,顯著下跌。
周四(庚申日):天干地支皆屬金,全金之局,出現反彈。
周五(辛酉日):天干地支皆屬金,全金之局,反覆向好。
熊三佢個頭 暫時趨勢係淡,但由反彈5000點再落返2000點,家陣26800掂唔到或者有一波反彈,我啱啱睇完大市圖、7300同2800

睇2800似乎冇幾多跌咪試吓,7300到晒訂, 大市底有資金入場頂,估錯就27蚊止蝕
要考慮5行因素
搏執番1千幾百
原來係咁, 睇來有KOL都救唔番.
不過佢賴到落外賣APP我就覺得怪怪地,
高級西廚都無得外賣既, 應該唔多影響至係...
兩睇啦,一來佢唔識run

二來佢kol 都係煮家常菜嗰隻,唔係話名廚學院/ 名餐廳出身嗰啲,佢又係咪真係大家睇煮得咁叻呢?

同埋,我自己見到會覺得奇怪,佢政個英國人,開間意大利餐廳,邊會有信心
壞消息出得七七八八,雜種暴斃嘅話更加係好消息𠻹

追隨2登智慧,當公海熊熊哈越嚟越多人,就表示可以偷偷地買貨了

連燈指數
今日肛交所大大力,想偷步買
6蚊底位 好入貨啦
食過一次
好撚普通
咁佢嗰啲唔係高檔西餐黎既

老老實實, o係英國會跟佢D cookbook煮飯, 係唔錯, 快靚正
同埋我的確欣賞佢幫D學校爭取唔好再食屎, 食返D正常食物

不過同佢識唔識做生意就冇乜關係
今日到樓2開車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞