沈陣營第二百二十四期 - 關鍵時刻師父卻潛水去了

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
仆街啲的話
應該話等大公司栽員
等銀主盤
知唔知香港搞政治嘅缺乏乜嘢人?

我睇係詩人、歌手、藝術家,而唔係理論多多嘅政棍同民粹上頭嘅廢青
家下除左奇蹟, 都無乜辦法
雖然好仆街,但香港搞掂住既,衣食行相對輕鬆
師父金口一出可扭轉一切
此時不同彼一時, 唔好諗住好似以前咁
樓按一爆真係等睇骨牌效應 都唔會知邊度係底
同意
師傅午安
\|/
其實香港樓價搞掂之後
物價應該會上漲
因為個個交租/供樓嘅錢少咗
多啲錢剩
比較返日本歐洲等等物價
我覺得目前香港嘢唔算貴
最好有個師叔息影基金, 支持埋師叔息影
特朗普啟程訪日 會與安倍討論貿易軍事議題
05月25日(六) 09:14

美國總統特朗普及夫人梅拉妮亞於美國時間周五(24日)乘坐空軍一號專機,前往日本展開為期4日的訪問,預計他們於日本時間周六下午抵達東京。特朗普成為日本更改年號為令和後,首位訪日的國賓,亦是日皇德仁即位後,首位會見的國家領袖。

特朗普在機上透過Twitter發文表示,期待與日皇會面,亦會與朋友、首相安倍晉三討論貿易及軍事議題。期間空軍一號抵達位於阿拉斯加州的埃爾門多夫空軍基地補充燃油,特朗普亦下機與當地士兵見面。

預計特朗普下周日(26日)上午將在千葉縣茂原市,與安倍打高爾夫球,下午就會到國技館,觀賞相撲比賽,兩人又會到東京一家燒烤店共晉晚餐。特朗普下周一上午,會與日皇德仁會面,並舉行美日首腦會談,又會與被北韓綁架日本人的家屬見面,並到皇宮出席晚宴。離開日本前,特朗普會到訪橫須賀自衞隊基地,並登上加賀號護衞艦參觀。
美署理防長將訪亞洲多國 擬跟華防長會面
05月25日(六) 07:01

美國國防部官員周五(24日)表示,署理國防部長沙納漢將於下周二(28日)展開亞洲多國之旅,並計劃在新加坡跟中國國防部長魏鳳和見面。

美國國防部的聲明指,沙納漢將訪問印尼、新加坡、南韓和日本,並會在新加坡舉行的年度亞洲安全會議上,就美國在印太地區的防衞策略發表演說。據會議組織機構的網站顯示,魏鳳和亦會出席。

有不願具名的美國國防部官員指,他們正計劃跟中國國防部官員舉行非正式會談。美國最新國防策略將中國和俄羅斯視為美國兩大潛在對手,美方亦不時指摘中方在南海的軍事活動。
供緊樓負債個班會仆街死先 冇幾還
個個經濟環境差都會洗少D 氣氛問題
人洗錢少左物價唔會上漲
大家都睇咁淡
樓爆物價唔會上漲,係下跌,樓價&租金都係物價,前者或者有水份後者冇,當呢2樣嘢下跌嘅話,人工都會下跌,最低工資會取消,唔取消都會有檯底交易

通過經濟衰退會走向通縮,斷唔會單一物價下跌

香港好多中小企嘅老闆係按咗層樓做流動資金,香港樓爆深圳、上海、廣州都爆,我講過共產黨就係地產黨,佢都會爆

我就賬面數字蝕水,call loan唔會有我份,樓其實贖晒,欠嘅全部幾十萬加埋2球多啲,我隨時可以贖嘅

跌5、7成嗰啲唔好諗,委內瑞拉內戰都係跌八成,我睇最壞30%內,唔使信我嘅第二時睇結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞