沈陣營第二百二十四期 - 關鍵時刻師父卻潛水去了

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
諗起google數據中心最終放棄喺香港,就知道美帝亞洲重心轉移去台灣,咁都好,最少個人資訊冇咁易被港共支共偷
美國GOOGLE網買運番黎咪得
依家用緊PIXEL 2 XL
柒婆下場唔奇

今朝睇台灣新聞台,台北樓市升咗唔少,台北嘅樓一啲唔平

又搵馬雲檔南早放風,似共匪想傾

‘Arrogant demands’ by US ‘invade’ China’s economic sovereignty, state news agency says

https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3011832/arrogant-demands-us-invade-chinas-economic-sovereignty-state
依兩日又有 on9 打飛機文話共匪唔回應,美國驚驚中,真係全部都有病
唔傾贏國頂唔到幾耐,今年各大學畢業嘅湧出嚟搵嘢撈,做緊嘅冇得撈,如果唔係早就封生果唔比賣,但即時又一批人失業,都咪話唔頭痕
預裝6種病毒電腦被當藝術品拍賣 叫價已超940萬

世界上出現過不少影響全球經濟活動的電腦病毒,例如 WannaCry、MyDoom,電腦中了其中一種病毒都足以令人頭大。不過現在有一部被安裝了 6 種「致命」電腦病毒的 PC,被當成藝術品在網上拍賣,而叫價竟不斷提高,目前想買這部電腦你得要花超過 940 萬港元。

這部電腦被命名為「The Persistence of chaos, 2019」,由美國藝術家 Guo O Dong 與美國網路保安公司 Deep Instinct 合作。電腦裡面「預裝」了 6 款曾影響地球經濟活動,共引致財務損失達 950 億美元的病毒。拍賣者表示,這部電腦是一個「藝術作品」,並非傳播電腦病毒,而買家同樣需要承諾以學術理由購入此電腦。電腦將於美國紐約出貨,本身是一部於 2008 年發售的 Samsung NC10-14GB 10.2 吋手提電腦,作業系統為 Windows XP SP3。

這部電腦「預裝」有以下病毒:

WannaCry:電腦數據勒索病毒,曾於全球150個國家感染超過23萬部電腦,引致超過40億美元經濟損失

ILOVEYOU:通過一封名為「ILOVEYOU」的電郵與檔案分享系統傳送受感染的檔案,感染超過 5000 萬部電腦,引致超過 150 億美元經濟損失

MyDoom:俄羅斯垃圾電郵發送者傳播的電腦蠕蟲,曾令到超過 150 萬部電腦受到感染

SoBig:透過電郵傳播的電腦蠕蟲與木馬,在全球造成 370 億美元經濟損失

BlackEnergy:在 2015 年被用作攻擊烏克蘭電力網路

Dark Tequila:能夠取得用戶財務資源與登入密碼的病毒,主要在拉丁美洲被廣泛傳播

資料來源:The Verge

----
之前講華為遺物搏第日可以賣, 有機會成真架
咁樣都可以當藝術品拍賣,今次真係發大財了

睇嚟要出返部裝晒咁多款「共匪防毒軟件」嘅電腦當藝術品搵錢先
美议员:正在推动《中国债务陷阱法案》

https://www.rfa.org/mandarin/yataibaodao/junshiwaijiao/yl-05092019111102.html

美帝都好撚狗,立法叫非洲佬借咗贏國錢可以唔還,兼有獎勵,屌你老味贏國咁借唔借好
壞帳條數, 香港萬億儲備要加速上貢
睇唔明,花式自殺
hkt全部係用佢
加埋送中條例
以後o係度講句維尼死全家過羅湖可能打橫出番黎
正路冇乜用,香港唔少銀行按揭可以要求還美元嘅,hsbc就係,亦唔少合約以美元計價,儲備吉咗倉嘅話銀行要求還美元,香港嘅人去兌,比唔出必暴動,而且幾千億美唔襟燒,燒完冇,亦冇必要

我所知條數有獨立機構check嘅
被自殺,自己搵嘢重擊自己多次,冇可能,肯定他殺
因為香港仲有外資,澳門都有,甚至唔少國家都有少量港幣
其實立唔立法,非洲佬都冇錢還,呢位美帝議員呢條法案只係水多啲非洲佬唔還錢,公道講其實中間冇美帝嘅事,借方&貸方兩方面嘅事

不過全面開戰,梗係打到對手扒喺喥,都冇乜道理可言
全部加密通訊,必要時用proxy/VPN
沈陣營第二百二十五期 - 師父放假黑天鵝灰犀牛冇皇管出晒嚟
https://lih.kg/1170651
只係想睇稱帝既俾老美迫落台既畫面
應該籠裡雞作反多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞