沈陣營第二百二十四期 - 關鍵時刻師父卻潛水去了

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
又唔會死嘅,我都唔走
唔使太悲觀,香港唔係以前嘅香港肯定嘅,適應,到有能力有需要想走咪走,唔係問題,政府工起碼唔會失業先
師傅早晨\|/
長痛不如短痛, 如果要發生, 就要做最盡
係要過就咪修訂放寬, 係修訂都愈辣愈好
無眼屎乾淨埋
要儲錢,慳得就慳,有錢買美股美金。學多一兩門外語,有起事走佬起上黎,都唔會言語不通
其實死唔會死普通人先,第一批出事一定係外資,然後就本地大孖沙。普通人要做既係咬緊牙關保住份工,未必需要捱好耐,有路數既就走定先,錢要走先過人。刁總條傻鳩夠膽搞外資,美歐都唔會放過佢。同埋我計黎計去,隊冧香港係對刁總以至成個國家一啲好處都冇,佢咁做,一係就係傻既,一係就已經出現左啲好唔尋常既現象,佢認為要用非常手段處理。我覺得兩者皆是。

所以,要勒實褲頭做人,我覺得唔會遠。
打擊政敵為主,同壓制香港異見人士,共匪家法全部為著打擊敵對陣營,正如之前講過,共匪稅務官員都知稅太高,但唔會大改,為嘅就係等公司漏稅,會隻眼開隻眼閉,但一旦打擊對手就成為藉口之一,舊年先禁咗陰陽合同買樓,之前任何人買樓都係陰陽合同
另外唔使一定美金,日元都得,冇所謂嘅,有HSBC卓越理財可以開埋英國HSBC戶口,轉賬唔收手續費嘅
習大仲未穩內就想同美帝打
等班有錢移走哂,執平樓
呢個世界打工, 最恐怖係日本, 第二先係香港
好難想像你都算既得行益者, 都照出街
佢都知道身邊潛伏咗隨時反檯嘅人馬,獨裁者最緊張嘅係自己個權位,其他冇重要性,所以獨裁者傾向用蠢人、平庸嘅官員,每幾年換人,避免佢積聚到勢力

非洲國家獨裁者都係咁做,所以會見共匪外交政策完全唔掂,攻擊fox business Trish Reagan呢啲人氣女主持,都白痴嘅,搞到我都Twitter fo咗佢

咁人哋爆料會更多人信,共匪認證咗,加埋樣得,影響力無法估計
唔關事,我一向對共匪冇好感嘅,人類毒瘤嚟
就算香港經濟唔掂都唔會對我有幾大影響,預咗嘅

只係柒婆投共將香港當代價,就要表達一下
自己決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞