沈陣營第二百二十四期 - 關鍵時刻師父卻潛水去了

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

開始做野啦美帝
LM
歐洲國家for賣護照嘅啫,買個保險,走去嗰邊重頭嚟過,根本99%係搞唔掂返香港,走咗唔返嚟喺嗰邊落地生根,東南亞國家容易成功,融入社會成本低,比較容易發展自己事業,香港賣燕窩賣到發達條友馬拉佬嚟,打住工識講廣東話開始有自己人脈,有諗法做自己生意咪成功

白人地方唔係話唔會成功,細個嗰邊讀書嘅好啲,就咁插入去難度高好多,除非個人好醒,諗住拎個working visa掂晒諗多咗,一炒魷冇顧主要返得香港,喺嗰啲地方炒就炒外人先

睇吓幾多歐洲國家後生嘅冇嘢撈
cfu一潛水唔開淡倉就世界末日
仆街蔡英文有運
美國見台仔個個都投個白痴發大財真係唔對路
已開定新post

沈陣營第二百二十五期 - 師父放假黑天鵝灰犀牛冇皇管出晒嚟
https://lih.kg/1170651
香港人有一百把槍流出我諗立法會同政總都比人血洗
其實係見發大財個勢咁勁先做野
兵家必爭之地, 再廢都可以做星加坡後備

如果比美國佔領, 仲好洗好用過直布羅陀
全世界都驚發大財真係做總統,
堂堂kmt入中聯辦
又未必,有時唔關武器事嘅,係香港遠未到咁嘅形勢,老實唔怕死根本唔關事,刀都得

香港呢啲搞罷工就得,唔需要其他

問題係冇真正可以傳播嘅人,通常搞社會運動,要有大眾明暸嘅藝術作品傳播信念,觸動人嘅心靈情感先得

香港只有政棍,無論台面台底都係,佢哋嘅嘢自己都唔信
新入門路過
大家唔好以為台灣有美國照住就唔會被人攻陷
台灣最大問題係太多內鬼
如果匪國想攻陷台灣
佢大可以用螞蟻搬家加洗頭艇模式運幾千精兵入去
配合當地地下內鬼
同一時間偷襲台灣電視台,網絡控制中心
然後再用中天個D電視台宣告台灣玩完
目的係擾亂軍民組織加本土士氣
再宣告呢個係中國內政,外國不可介入
呢招勝率唔低,估計都有30%左右勝率
咁耐唔出招原因係風險同後果太高,非必要都未必出呢招

簡單講,台灣如果突然出現親中政權,而台灣人無強烈ga抵抗意識同行動,台灣就可以GG

開始做野啦美帝

傳媒今天已經報導美國國家安全顧問John Bolton 巳官方身份接見台灣總統顧問;美台官方關係已經大幅度提升;John Bolton 是Donald trump重用外交顧問……
多數係呢招
日本o的人放左工仲要成日同上司出去飲酒
莫非係一拳超人?
plan移民歐洲要預多舊錢當退休
去做嘢應該幾難搵工
呢個方法歷史上唔係無試過,當年Hilter比人放炸彈,之後各路內鬼控制曬SS,電台,通訊中心
可惜最後係刺殺失敗
我既劇本係,
行到上面邊步之後
美國會加息夾死你新興市場
香港因為home debt - gdp ratio 幾乎全世界最高
會係仆街中既仆街
其他地方包括大陸會減息救經濟
之後就會有有心人話香港因為聯繫匯率焗跟加息
但實際經濟係應該減息架喎
不如唔好掛美金
掛落人民幣啦
係,我知,我講緊台灣某個市長做緊
我去就應該會去讀埋個PHD佢,牛記唔收我lse都好
呢件庸材邊有可能呢D不成功便成仁ga計劃,佢邊有勇氣參與
連戰個D彈出黎做呢D野就有可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞