沈陣營第二百二十四期 - 關鍵時刻師父卻潛水去了

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
頭先望吓美股

真係唔明仲有搏TSLA嘅點諗? 噚日收市價以PE計都仲貴過豐田十倍八倍,呢隻沽無底深潭一個,撈底實撈到地獄十八層

自動無人駕駛+所謂電池「優勢」可以貴過十倍八倍嘅傳統車廠? 有冇高估?
最重要嘅係我地比其他人多左個師父
會引領我地搵得多過年金
頭先望吓美股

真係唔明仲有搏TSLA嘅點諗? 噚日收市價以PE計都仲貴過豐田十倍八倍,呢隻無底深潭一個,撈底實撈到地獄十八層

自動無人駕駛+所謂電池「優勢」可以貴過十倍八倍嘅傳統車廠? 有冇高估?
TESLA其實包唔包私人火箭業務
將來包哂美國火箭發射會唔會有得諗
不要說了
\|/
唔包SpaceX
想買一手試下
唔係主業,睇佢近期新聞個經營方向係搏贏國市場份額,我睇法已經搞錯方向,就算冇貿易戰,汽車業喺贏國市場飽和,只會下降多而增長少

車價唔係問題,係贏國養車已經貴過養樓,道路設計失誤,城市根本容納唔到咁多車
小弟認輸唔奉陪,祝贏錢
我都驚, 唔大注
樓寶掂咗吓6.1又回返少少,諗起自己上個月5.75同5.66各5000股加倉,均價5.7左右原來都平
金好難玩
買扣稅年金冇人真係真心for退休架
係睇交完保費之後等多2-3年時間以後自由cut單攞黎本咁姐
每年慳左稅
主要個問題係
依家政府有錢,有75%稅務寬免
但我預測唔到黎緊幾年會唔會都有稅務寬免
冇既話,交稅交成皮野比劉江華買新垃圾桶
真係嬲嬲地
連登仔啓示

17年700 -> 股王發達區,有買貴冇買錯,一版幾個post

19年700 -> 哭喪區

樂兒BB笑師父 抵佢比人拋棄
啲fund 佬應該開始做嘢
再落去有機會啲中國fund 都開始出現贖回潮
均價5.5
跌到落300樓下,公海冇人提700,哭喪區執埋笠,就開始留意,搵位入,揸到出現股王700有買貴冇買錯post公海出現,英國皇帝又吹奏,沽貨離場

應該十拿九穩,唔使點睇圖唔使基本因素分析
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞