點解仲要堅持做救護員?

407 回覆
2113 Like 31 Dislike
想同所有救護員講聲:辛苦曬,多謝你地嘅付出。
搭單問下,小弟想報考救護員,想問下今年最快可以幾時申請加入?thanks
應該8-9月會有招募 加油
個post 好多低薪奴隸同果張奴隸屌人爭取圖好match
唔該曬師兄
消防要做埋先遣急救
應該要加人工
要幾撚仆街先會講呢啲嘢
取消FR,救護加局加車加人咪得囉

btw聽聞你地FR已經有津貼架喇喎?仲想R?
個津貼唔係FOR FR
只係津貼其中一個要求係有FR資格
消防佬貪得無厭是常識吧

Btw 樓主加油
知道你哋真係好辛苦
希望你哋早日可以得到更好嘅代遇
6-7年升 又誇左d 起碼都8年
原因係有段時期6-7年冇請過人(有斷層)人手唔夠
升得快都係近幾年,過多兩年同消防一尻樣等十幾廿年

你以為救護做跟車?

用藥決定,你係唔錯得,一個主管處理每宗Case,場面控制,經驗同隨機應變,難道之大

唔係on99企係度等人叫你做咩就做咩
叫消防跟車返夜 係每case有15分鐘休息
(登記,交收病人,收拾裝備都要15分鐘內做埋)
通頂有幾多個頂得順,你精神差,做call下決定唔係易

冇腦既人會覺得係跟車
爭取FR加人工係傻仔先會想
比你爭取到 你晚晚準備起身去車,咪撚話辛苦

救護車主管未升兩柴 就算做主管,藥照用,你係冇津貼,飛就照咩,非常on9
到場講句師兄交俾你炸喎
再唔係樓都唔洗上俾個五就返局啦喎
咁又想加人工呀?
補多句先
有少數都係好有心既
起碼拎返set vital signs 做足d野 有需要抬都會留低幫手
大笑左出黎
加人工比你講句師兄交比你?
啲燈口見到我地去同一轉call就直接番局當去左車 屌你老母
消防唔見救護加鬼咩
香港有好多仆街濫用救護車服務
綠牌博升果班真係辛苦咖。又要做charge。重點係冇津貼。仲要受好多氣咖
又請人了
大家預備好做狗未
出左班未啊你
其實有部份原因係救護3粒以上既管理文化有問題
啲啊sir可以令局既文職做到夜晚10點都收唔到工, 對住你地佢地都唔會理你地啦
做緊啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞