點解仲要堅持做救護員?

407 回覆
2113 Like 31 Dislike
係體能一開波睇紋身
穿耳咁細 佢唔會望
祝你考到喇
好少事 我穿兩隻都無野
我師兄弟有紋身
巴打加油!
一直都覺得救護好撚man!
工會其實都比人揸住春袋,你要求穩定升職就唔好搞咁多野,故意搞事反抗就唔比你升,另外因為上面啲官個個A字膊,有鍋老馮唔揹,所以變咗同事士氣低同唔敢提變革
以前工會都唔會咁冇guts
有搞過遊行爭取福利
係近年先至變做太監咁撚樣
講到咁辛苦咁唔想做 點解唔轉工?
唔知你身邊有無親朋戚友出過意外等待救護車
個種無助感到宜家呢刻我都記得
我亦因此考入救護
咁多年黎.其間我都考過其他部隊 亦幸運地被取錄
不過我最後都選擇留係救護
每當我想放棄辭職唔做時.我都會回憶起過往段段百般感受的畫面 或許這就是使命感
多多埋埋都抖唔返啦
收撚皮啦 警察幫手制服?掂下咋 仲會隨時鬆開手比個patient打你架 綁又唔係佢綁
哄緊個patient去醫院 班死仆街警察就係撚咁講野挑釁個psy patient 慌死個patient唔撚發癲咁 屌你老母
啲錢比消防又開左10隊消防安全巡查專隊
又開多10個SO 10個PFn 10個SFn fatfat
講到鳩咁撚偉大,其實做果D野都係喺度呃市民
都唔係架,你睇樓上總有d人要唱反調,乜都反
救護就值尊重,又體能又知識。
消防唔多覺。做得個班讀書又差,毅進仔一大堆,只係體能好,通常係出面無野好勞揾得少,先做消防。 識親考得消防個班友鬼有咩使命咩。個個只係為有收入又反1放2。消防一年有幾多單野救人。
要救人就個個轉做救護啦。
但社會就將消防工作包裝到靚靚,就覺得消防好型好有光環咁
我覺得消防好過警察 起碼攀山拯救個啲會幫手抬 班警察真係只可以用不知所謂黎形容
想問下樓主有無試過撞到啲無需要既人,但又call 999
樓主點睇救護出左隻大隻,出名既狗奴?
7個rota喎
去旅行去到懷疑人生
做其他行業都有啦
算係咩優勢
????
邊鳩度有呃市民?
10轉有8轉都係啦
師兄真係好有使命感。keep 住真係唔容易,濫用call係無限,真係做到心都灰,希望你可以保持住呢個心態
工會而家變左救護官會啦,真係呀sir做野唔洗我地教,佢想點就點士氣一直低落,自求多福啦
邊行咁多假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞