點解仲要堅持做救護員?

407 回覆
2113 Like 31 Dislike
唔係白衫就一定係救護喎哥哥 你見到嗰啲會唔會白衫白褲呀?
非緊急果d救護車呀佢地套衫又係同救護差唔多樣
唔明啲人係到比較做乜 鬥辛苦 鬥多野做 鬥付出多啲?
各司其職 每個職業都有自己既責任 無必要比較 如果唔係開一個全能既部門得啦 洗撚咁多部門
下次影黎睇下 我都想知點坐一個鐘
日日打boss
難味難在 要你說服到d狗官 去推呢個收錢方案去受靶而d刁民濫用友唔拆你台戲 我乜撚都得啦
講到消防咁多野做 咁忙
好簡單睇返蘋果突發啲新聞由上拉到落去再睇下 有幾多係警察 又有幾多係消防做既案件?基本上單單都要警察到場處理 消防呢?你話好多單火警記者到場前已經救熄無人知 問心有幾多係真係大火 其實好多時都係煲濃野 人地燒元寶蠟燭有煙有人報警 先要你地到場 但係呢啲事件好多時你地到場前已經救熄晒 去到你地都係無野做 但你地始終有人報案就要到場 同埋你地做既野警察都要做 好似火災咁 警察要負責疏散 指揮交通 幫你地揾火燭單位附近住户睇下有無人被困 事後調查有無可疑等等 但警察做既野打擊罪案 拘捕 調查案件 上法庭比人質詢 糾紛 成日接唔同案件既call又何嘗唔係 人地警察講緊一個環頭一年有五至六萬個報案人報案 仲要全港有成廿幾個環頭 消防又有幾多? 唔好係到誤導其他人啦
警察精神壓力比消防大幾多 消防係辛苦 但唔好係到踩低人去拎光環 要比起上黎 消防真係未夠班 無知既人同反警察既人先會比你誤導到
坐一個鐘?你坐多1分鐘control都打鑼咁搵你啦
你下次真係要影比我睇點坐1個鐘
點解係要前線說服?呢啲係佢哋應做,佢哋唔做係佢地無承擔,無撚用。佢哋淨係識捉你時間,揸乾你做多d去填補人手不足嘅問題,人手不足問題已經好多年,根本唔應該出現咁多頂更任務,恆常嘅頂更已經係唔夠人手嘅最好證據,加人手又加唔到,救護車收費又唔去做,淨係識做埋啲戇鳩野:點解你AVM遲咗1分鐘㗎
頂更真係⋯連少少係局休息既時間都無埋
係咁操個司機,揸足12個鐘其實好危險
救護 四面受敵

部門唔撐自己不突止 仲出盡方法攞資源
Control 唔會理你食左飯未 只求你拿拿林res
救護官知你想升職,分好多工夫比你做
市民大部份連你係消防處都唔會知
上連登呻下又比人話 人工包,頂唔順咪走
好彩,仲有自己同事會撐大家,
sorry,同事分分鐘為上位,射暗箭,投訴你

唯有自求多福啦,加油
最尾個到真岩聽 你以為死極都有同事互相支持咩?
為上位為表現自己fit過其他人就踏住人上,射箭,投訴乜都有
因為你地真係好型真係有心幫人
鬼信 多的是
呻真係唔緊要
但唔好下下推啲工事上檯
如果對公司不滿咪用正常途徑反映囉
有本事就直接搵傳媒
同埋唔好講到自己咁偉大
行行都有辛酸史
現實就係咁殘酷
黑人???
咩叫推工事上台?係個post到同自己友討論下都唔得?
邊到睇到講自己偉大?

無啦啦引用我來覆d咁既野,你都幾九唔搭八
希望啲濫用救護車嘅人全撚部生癌生愛滋生麻疹死,死之前連醫院都入唔切!

咁講係好幼稚但肯定係全香港良好巿民心聲!
漏左打返句,希望你地加油同埋仆街政府正視資源同食飯休息問題!
你應該係呀sir,除非唔係
要成日送d psy又癲又醉又污糟既case入院
想像唔到係咩野地方執番黎 辛苦哂你地
同埋好大隻呀你地
利申: 急症護狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞