[月經] iOS集中討論區 (91) WWDC 2019 即將來臨

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
Beta3 部機熱到仆街
唯一可以肯定係華為唔會再有機賣
但係條邊都花晒 揸上手好𠝹手
我有個同事喺華為被美國ban之前換哂成家人啲手機/tablet/notebook做華為
話華為做得好過哂其他廠
依家唔知佢點諗
笑死
有冇人可以幫下我呢
唔知點解人地打黎永遠出電話號碼
唔會出contact list 個名

我電話係最新iOS
d 電去得快
熱就唔覺
7plus倒水
其實我都唔知多左咩 佢彈出黎就手快襟左
reset all setting
student programme
係 iPhone 7多核5xxx
仆街pb3動畫比起12.3好似快左順左
睇黎粒電都去得唔會慢得去邊
對今年新機好絕望
依幾年黎次次d事前流出都有9成準
見到佢個m字額同寫輪眼三鏡頭真係覺得好撚柒
設計同拍板果d撚樣係咪傻鳩左
你想像下 如果加埋個殻會係幾柒

個背甩左塊皮咁
好似唔包電話?
用左差不多3 年airpod 終於壞了

播歌1分鐘自己discount 連唔返

開個盒起iphone 睇唔到電量
咁換唔換2?
咁不如買xr 256
我bq緊xs max 覺得xr 分別無咩咁
真心一問,呢個世界真係有呢啲人?
幾年前小米仲係好平嗰陣時
又係有用開三叔嘅同事話小米性價比好高
屌三叔/Apple暴利
所以全家轉哂小米
仲買埋嗰啲tee/背包/公仔
依家仲keep住買埋電飯煲/智能家居嗰啲

呢次轉華為嗰個又係話華為性價比高影相靚
三叔Apple又廢又貴咁上下
部華為notebook都係番大陸做嘢嗰時順便買

有時同佢地傾
會feel到佢地有一種「我買小米/華為平你Apple一半,但都買到個品牌嘅ecosystem+loyalty,所以我好精明」嘅諗法
點會無,大把人貪平
不過又老實講,一般人如果只係上下facebook ig whatsapp youtube,機都唔打既,又真係未必需要買到咁貴既電話 / 電腦
有冇去apple store試下? 我覺得分別幾大下
有冇人知Apple Store有新iPod touch現貨未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞