[月經] iOS集中討論區 (91) WWDC 2019 即將來臨

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
SE 撚論點︰
1. 4" 同4.7" 對某d 「手細」既人黎講爭好遠
2. iphone 7/8 邊有se 咁平
用過大機之後都係等新X's size算
其實我覺得9月出新iPhone嘅時候
Apple會將iPhone 7減$800(例行動作)
拎走幾個feature(例如3D Touch、防水)
然後re-brand做新SE就算
新Air exact7ly就係咁樣走出嚟
好似前排睇到新聞話而家印度先開始流行6s
其實呢部ipod touch係印度推應該好撚大市場
換左max 之後我都好耐無用過部ipad 2017
係有時睇av 既時候先會用ipad
我諗直頭唔會cut features
cut features 又要再開條生產線,不如keep 住本身條生產線同清倉底貨
總知就係類似7/8 個殻,換CPU就算
最多update埋其他機相對應晶片(Wi-Fi/Bluetooth)
效果同iPad mini 5,餓咗班人咁耐點都會好好賣
iphone 8 其實已經係a11
真心如果係要打平價市場既大可以降價就得,要新spec 就買xr
想唔比人用3d touch嘅喺software度搞就得啦
屌 又無得in app preview cut乜春
出ipod touch不如出se好過
究竟mini3廢啲定係ipt7廢啲
見到Detroitborg問大家做唔做iPod touch開箱好
各有各廢
Mini2->mini3 差touch id
Ipt6-> ipt7 差2代CPU(估計有2GB ram)
我估應該wwdc先可能會再有新野
睇返新聞稿,一個星期前出咗MacBook Pro更新
琴日就係iPod touch,啱啱好七日
但七日之後就已經係wwdc
呢部iPod touch真係完全冇存在意義
真係要聽歌嘅大部分人用電話已經夠晒,再唔係買部差唔多價位嘅dap已經好佢好多(講緊zx300a呢類都係兩千尾左右)
打機就算把啦,mon細電細仲要用A10
我諗佢真係出嚟俾d鋪頭upgrade下 唔係點會淨係up cpu
唔好cut啦
下 點會
寫app入門
平玩iOS
咁暫時最平都係iPod嘅
iPT7點都2GB啦 睇Apple個款部機唔死唔都upgrade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞