[月經] iOS集中討論區 (91) WWDC 2019 即將來臨

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
部摺機成為句號
身邊啲廢老個個都屌侵侵唔抵得華為又有5G又有摺機所以要做低佢
其實係有危機。最簡單,如果iPhone在大陸市佔萎縮,香港就算無被制裁都未必會首發啦。
無Google用事少
無ARM同intel,可以整到咩科技產品?
香港「暫時」都仲係美國同大陸之間嘅窗口(過多幾日唔敢講)
所以香港應該會keep住有首發俾大陸人落嚟買嘅
係咪即係連相機/cloud都搞唔到?
訓住睇華為28nm VS 其他廠10nm
華為自己整粒28mn cpu出嚟同三星台積電死過
12.3有無解決到彈app或app唔夠ram問題?
12.2好嚴重下
想等Flossy Carter Review
忽然諗其實大陸真係有可能叫淘寶支付寶微信停止支持iOS

到時iOS係中國甚至香港都可能玩完。
快, 我又唔用
iOS唔係主力靠呢幾個App做大盤生意
但華為要靠Android同一堆美國嘢出手機
Ban中國iPhone 又會變返iphone4炒機年代,先達佬死灰復燃
唔好忘記無得用微信支付寶蘋果既大陸市場肯定無左

但又唔會影響個幾百萬工人同iPhone出口

肯定比搞乜嘢禁售稀土更化算
唔會ban,令大陸人得物無所用就夠。😱😱😱
直接Ban app store囉
富士康要搬廠啦
緊係冇影響啦
個個都話共產黨下一步會BAN iPhone
我就驚gay cook會見有機會轉投奶共行列多D

呢幾年都見佢D event成日都拎大陸市場點增長法黎打飛機
Tim Cook貪錢還貪錢
應該又未貪到呢個風頭火勢走去奶共嘅
佢而家半放棄creative, 玩marketing搞到業績咁樣
真係咩都有可能

如果今年部iPhone真係流出果部咁既款我相信佢電話業務都果頭近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞