[月經] iOS集中討論區 (91) WWDC 2019 即將來臨

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
應該有用過MacBook pro條touch bar少少嘅
大塊啲起碼可以放個menu落去
睇完個review,真係當佢係secondary monitor 係幾好
下一個心理關口係接唔接受到用番windows
(一諗到無得好似time machine 咁backup + restore backup 同埋三日唔埋兩日就有d 19 windows update 就覺得煩)
設計唔錯 可惜係windows
雙修
不過我上星期先幫部XPS 13換咗條1TB SSD
應該未咁快想換機住
Apple如果會做呢樣嘢
我驚$20000都只係買到i5/8+128
硬係要雞蛋入面挑骨頭的話,我覺得係個keyboard 完全無哂armrest,長久使用對手會攰,而牙石件配件一來突左出黎,二來你遠行時要帶多件野

另外就係個trackpad 放左係右手邊,感覺上用部機時個人難免會側左去左邊少少

不過咁,部機幾正都無用,送中條例過左的話,部機可能只可以上到支那內聯網
所以大家不如9/6 一齊出黎行下
公司都係用緊windows,算唔算雙修
公司機冇得自選
唔算
俾你咁講 即刻唔想去
牙石呢部野都未出價錢
睇完個spec,我估佢都平極有個譜
部pro 有兩塊oled 4k mon + i9 + 2060 + 1tb ssd
保守估計都兩萬起跳
啲SSD係唔係好平
Apple一直都唔更新mac pro
唔知係咪等埋Ryzen 3rd gen先一次更新呢
我買呢條
https://www.price.com.hk/product.php?p=386483
係咪好平就見仁見智
不過呢個價喺Apple只能夠由256升上512
我之前check價都覺得好驚喜
1TB SSD個價我竟然唔覺得貴到遙不可及
M2普及好多
我嗰陣1415年左右
想換部thinkpad x240 m2
發現好撚貴
放棄咗,換走個HDD做2.5”SSD算
想問下 iPhone 有冇得set睇到iPad電量?
而家係iphone睇到Apple watch ,但冇iPad
買 iPad mini 5 for sure
ssd近排平咗好多
搞到我心思思想換哂屋企啲舊電腦HDD做SSD
前一排換完 連PS4都換左
no
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞