尖沙咀站意外(2)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike

唔係自焚係咩

兇手?

我錯覺?隻手無攞野
無耐之前話警察遲d可能要持槍駐守地鐵站
轉個頭就有人放火
果然唔簡單
我都想係現場呀 但係土瓜灣番工
都話撚左唔係屌狗阿叔

咪撚再quote呀屌你老母

唔係自焚係咩

唔係好似咋WO

你果張圖成20L, 20L唔會咁細支...

似酒杯黎

有人話係東涌個疑犯

又幾似喎

似你老味咩,頭型都唔撚一樣,唔該唔好唯恐天下不亂好嗎
唉,而家連登越來越多on9
未知邊個係縱火者就咪撚屈個阿叔好嘛?
見到人燒著全身 睇埋d未經證實確認既消息就先入為主話果條友自焚班仆街柒撚夠未呀

你講得啱,但連記者都係咁撚樣報新聞

記者唔炒得車呀?
十年
都話撚左唔係屌狗阿叔

咪撚再quote呀屌你老母

佢揀係地鐵咁密集地方 仲要煩忙時間 明知好難走得切

好撚恐怖呢條友

唔係自焚係咩

兇手?

我錯覺?隻手無攞野

成班又撞車
港鐵車上唔係有閉路電視 會唔會公開俾我哋睇

唔會啦

印象中得新車先有CCTV

呢個真係依家先知
希望制止佢班乘客唔好燒太傷
如果冇左佢地嘗試制止
自焚嗰個刻意扔去人裙會好大獲
地鐵觀塘線有冇停?
國會縱火案(德語:Der Reichstagsbrand)
是德國建立納粹黨一黨專政獨裁政權的關鍵事件,
發生在1933年2月27日,柏林消防隊於晚上9時14分開始接到德國國會大樓火警報告。同時在幾個不同地點發生火災,但當消防隊到達時,主要的議會大廳發生爆炸,燃起大火。警察搜索現場時,發現了失業的建築工人馬里努斯·范·德·盧貝(英語:Marinus van der Lubbe)。他是荷蘭共產黨人,不久前才到德國。

總理希特拉和戈林很快到達現場,發現范·德·盧貝後,戈林立即宣稱這起縱火案是共產黨人幹的,他們抓到了共產黨的領袖。希特拉立即抓住這個機會宣佈全國進入緊急狀態,要求年事已高的總統興登堡簽署《國會縱火法令》,取消大部分魏瑪憲法賦予的權利。

未知邊個係縱火者就咪撚屈個阿叔好嘛?

討論下only

唔係自焚係咩

Match

個貼紙唔match 喎
正常人見到個身著火都會唸住救熄佢
點會就咁企係到

有人話係東涌個疑犯

又幾似喎

好撚煩 似撚完未都話唔係

有人話係東涌個疑犯

係你老豆呀屌你老母
煩撚夠未呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞