尖沙咀站意外(2)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
希望制止佢班乘客唔好燒太傷
如果冇左佢地嘗試制止
自焚嗰個刻意扔去人裙會好大獲

真係英雄

義士

鞋一樣?

唔係自焚係咩

哇屌

箱電油容量寫住20L

佢手上個盒有無200ML?

20L同200ml個包裝會唔會一樣樣?

其實佢個枝唔係酒黎嫁咩 定係我睇錯
制服佢果個人 真係值得表揚
正常人都會驚 俾唔到即時反應
佢可以作出行動阻止 仲要唔知會唔會傷害到自己

唔係自焚係咩

似呢個

真係似竹葉青喎
23條同縱火有咩關係? 9up都認真少少好無
縱火同謀殺係咪都坐監架la
原來唔少人都唔知燒傷點處理
人地話沖水仲要比你地屌
燒傷處理目的係降溫減低熱力嘅傷害
http://www.ams.gov.hk/chi/firstaid6.htm
基本上除左電燒傷都係用清水慢慢沖

用涼水(不要太涼)浸濕布或毛巾,然後敷在燒傷部位。不要脫下您孩子燒傷的衣服。不要弄破起的泡。除了水之外,不要在受傷部位塗抹任何藥膏、噴劑或其他物質。

輕微燒傷先沖水

室溫水

雖然好仆街,但我都想講燻到成個king jer 咁款

屌你
人地話沖水仲要比你地屌
http://www.ams.gov.hk/chi/firstaid6.htm

10隻港豬9隻都唔識啦
考試又唔考
係咪自焚仲未知 但一定係有預謀去做 話係恐襲都真係唔出奇 七點幾鐘數最多人 由金鐘開去尖沙咀最耐時間 仲要係車頭好難走

同意 689有種就出尼宣布
佔中 魚革過左咁耐 要揾單新啲嘅野先有更強嘅理由立23條
利申 燒壞腦

如果咁果個人真係死士嚟, 係真係咁愛黨愛國, 定一話收左超級多錢呢?

不過anyway, 依件事客觀嚟睇的確可以比親強硬派(林鄭)媒體煲大, 最後支持強硬派(林鄭)嘅民意會大幅上升

利申:9up

去港人港地留意最新動向
希望制止佢班乘客唔好燒太傷
如果冇左佢地嘗試制止
自焚嗰個刻意扔去人裙會好大獲

呢個時間成箱車都係人
無咩人唔人群啦

會全車由頭都尾都起火,人貼人一個起火好快傳1開去,會死好多人

唔敢想像

會變成煉獄
無人踩人已經不幸中既大幸

一直燒,燒到到站開門
點解要搞渣打馬拉松前兩日先搞到咁大鑊
老豆報左半馬
星期日好唔好比佢去好

放心唔會有事

唔係自焚係咩

哇屌

箱電油容量寫住20L

佢手上個盒有無200ML?

20L同200ml個包裝會唔會一樣樣?

如果佢係拎住枝野又想攬炒一早就掟左啦
between 其實係角度問題佢根本冇拎野
不是人獸案被告
呢單野已經睇到香港人危機意識太弱,根本唔識應對突發事故
就算有滅火筒我睇都冇人識用,更加唔好講救人
有恐襲既話真係冚家剷

你渣住個鍵盤就最叻啦

你識用? 你咪又係拎住個鍵盤

自己睇片啦 d人係企係到食花生呀
真係出事就一獲熟啦

利申:上過消防處既堂 識用同識分滅火筒

佢可能渣住個鍵盤去救火
人地話沖水仲要比你地屌

用涼水(不要太涼)浸濕布或毛巾,然後敷在燒傷部位。不要脫下您孩子燒傷的衣服。不要弄破起的泡。除了水之外,不要在受傷部位塗抹任何藥膏、噴劑或其他物質。

輕微燒傷先沖水

燒傷同救火呀

救火都唔係一定用水嫁巴打
人地話沖水仲要比你地屌

唔好怪人哋唔識啦

唔識好正常啦
香港既垃圾教育教到你啲乜呀
學校一年咪又係得一次演習

演習係教你走佬冇教滅火

上一個po係話著緊火唔好淋水
佔中 魚革過左咁耐 要揾單新啲嘅野先有更強嘅理由立23條
利申 燒壞腦

如果咁果個人真係死士嚟, 係真係咁愛黨愛國, 定一話收左超級多錢呢?

不過anyway, 依件事客觀嚟睇的確可以比親強硬派(林鄭)媒體煲大, 最後支持強硬派(林鄭)嘅民意會大幅上升

利申:9up

係真本土都唔會揀呢一區啦
有新腥港人咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞