實戰理論:曾經參加過Speed dating 30次以上,你問我答。

490 回覆
269 Like 20 Dislike
我會覺得交友app會好多人想揾sp冇咁認真好容易俾人呃可能我有啲保守
現實溝唔到女,你覺得你speed dating會溝到
speed dating係俾d圈子細,朋友數目唔多既人擴大個基數,唔係俾d本身唔識溝女既人用
Sp依啲你唔想迫你唔到
嗰班人通常係玩漁翁撒網
Flirt你幾次見你唔受,班人就會拿拿臨搵第二個

不過依啲apps係樣行先,你係女嘅正正常常都大把人搵
你係仔嘅如果唔係靚仔,都無乜人會match你
即係成段說話,重點得半句,其餘都係冇咩關係詞語,比喻。
呢個我buy, speed dating 其實係一個戰場。你可以見到好多人把咀幾甜/有幾on9。
簡單來講如果本身係啞仔,你去幾多次speed dating都冇用。
啞女呢
根據我當時 Speed Dating的感覺。如果條女係唔靚但係啞既,真係冇咩同佢傾,不過都有例外既,呢類都真係死左一半。點都開下聲講下自己的野。唔好怕羞
+1 小弟隻抽群毆都玩過
隻抽係好玩過群毆。
試過一次隻抽完同個女仔食完飯,同左佢去K11睇露天電影。
何為口水佬式
求指教
口水佬就係咩都搭到嗲,好似江湖百曉生咁。
好似講食你又講到邊到好食,講工作就算唔係你你本行你都知道。講旅行你又講到好似度度都去過。講興趣你又都知少少。講股票你又可以講咩期指牛熊買咩股好,講科學你又可以搭到咀咩叫5G / 黑洞 / 颱風的形成
呢類野如果當Gossip咁講,對方會覺得你吹水多,而呢個時候佢地又證實唔到你講既野堅唔堅。
其實而家普遍香港男同女仔見識真係好淺。上面呢學問其實唔駛專登睇書,你睇下呢教育節目就知。但係佢地會用呢時間睇佢地喜歡的野,Kpop / 大陸劇 / 旅遊攻略。你講佢地唔知既野,佢地會第一身覺得你講緊大話。
利申:sd玩過幾次,感受麻麻,幾浪費時間。之後去玩esycn,1年左右食左20+飯
me too 我玩9個月,食左16次飯。,如果你一年可以食到20次飯,你本身收視率都高。
speed date table xx, 人多,話題流於表面,都係表演吹水... 大家正常香港人返工放工,其實又會有咩特別野講,講左又唔明。隻抽可以講深入d,私人野
正常樣,donald類,柒柒地又矮,無攻擊性嗰啲
根據非正式統計,esync 係女多過仔。
我係屬於whatapps有指癌,因為我真係唔識文字上調情,面對面就口水佬的。 Table for XX 其實真係剛剛ice breaking中就要埋單收工,你想同人地講自己的理念都講唔好。
我之前覺得呢d口水佬式應該受歡迎
因為d女人會覺得你好勁
原來咁樣反而唔係
受教了
我都問過d女仔,佢哋都話係,我開個page俾佢睇勁多,佢話佢得幾版
我同你講,我而家隻老虎都係覺得我吹水多。
之後我屌鳩佢上Wikipedia證實一下,之後佢真係覺得我好似神一樣。
但係過左一排我講佢唔知既野,佢都係黑人問號。

btw,而家好多女仔喜歡聽神秘學。
我個profile pic上skout meetme嗰啲係被無視,擺成年都無聲氣架TT
lm
skout我都有玩過,算把啦。根本成個定位錯晒。
想聽咩故仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞