實戰理論:曾經參加過Speed dating 30次以上,你問我答。

490 回覆
269 Like 20 Dislike
至今冇咩人會show-off自己係醫生 / 律師。
反而真係十大性別傾側行業好多。
即係咩都搭到咀,講野好多沙石,爛gag
點解參加左咁多次仲未拍到拖
Meet up有無去過
1. 見完面之後衰猴禽
2. 犯左好男人病毒
3. 都有女仔對我有興趣既,但係我就冇咩興趣 / 吊住佢先,希望搵到件好D
有,有個group叫WTF
不過去過一次。
IT / Eng 真係好多
係咪真係有人做「媒」嚟湊夠數?
通常你講果啲沙圈男仔會講咩多?
如果你參加剛剛Start Up既,一定係有媒。
如果你參加開左幾年都唔死既公司,已經冇咩媒。
多唔多人係因爲想識朋友而唔係因爲想識伴侶而去?
自我介紹,平時興趣
that's all
我唔係攪手,我冇呢個數據。
反而我係去到大家都覺得唔係嗰杯茶,做左朋友就有。有一個Speed Dating 識的男仔做左我結婚兄弟。
我諗我都要去
有冇推介 ?
唔想去啲好高級啲人醫生律師 show off 果種
首先你想要搵咩模式?
隻抽 / 群毆 / 沙圈?
Google置頂幾間都係多人參加,不過建議,越多花臣野就唔好去。
因為收得貴,傾的偈唔多。大部份時間擺左去玩。
有冇試過Speed mating ?
唔明有咩分別
請問新手去邊隻 如果唔分玩咩你去過比較好印象係邊幾個 想試下去
隻抽 (睇左相先約人,有成幾粒鐘單對單) / 群毆 (Table for XX - 人質數睇彩數,不過傾偈時間中等) / 沙圈 (一班人,不斷自我介紹,之後冇咩時間傾)

初學真係 Table for XX,起碼都有餐飯落肚
平時有玩開 dating app
隻抽有冇好既請教下
我又唔貪餐飯
D terms好抵死隻揪 群毆
感覺邊樣好啲?
Esycn, 因為要俾會費同埋都貴,所以冇保險驗雞 / 傳銷 / 微信狗
有冇邊間好介紹
Meetup 感覺似去party, 冇咩安排
Speed dating就會比較買service, 唔好話佢好唔好,但總會有services
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞