千萬不要乘往堅尼地城的137號死亡電車 7

1001 回覆
114 Like 14 Dislike
岩岩追完 6 黎追7
見到wherever you are 心諗 咁正有one ok rock
點知真係 小穎呀

小穎有日本血統
佢都好鍾意日本流行文化
今晚出篇短短感想
另外,FB 3000likes了
與小穎一起感謝大家既支持

今晚出篇短短感想

嗚呀
無文嘅日子
真係比較難入眠

無文既日子
我終於可以入眠

我應唔應該支持你
今晚出篇短短感想

【最終章將於3月6日開始連載】

「孤獨,從不因被孤立,只是這裏並沒有你。」

第1-48話已連載完畢,最終章將於3月6日開始連載,總共8話
到底,天翔衝出隧道後,到咗咩地方?
到底,天翔俾邊個用利器刺穿頸項?果個人點解要咁做?
到底,天翔同芊琴,最後又能否翻到現實世界?
仲有無數個謎題,屆時將會向你逐一揭開!

==

小弟Facebook Page突破3000 Likes了
記得當初寫《電車》時,承諾過要做到1000分
雖然目前為止,係咪兌現到承諾我唔敢講,同時有太多事情可以做得更好
不過係小弟一路掙扎,再加上運氣所助之下,還是令更多讀者認識到《電車》,故事仲榮登紙言排行榜第一名,一切一切均令小弟喜出望外
仲記得9月講過既一句話:「一直希望自己係一個訴說生命既人,而唔係純碎寫下恐怖刺激野就算,至少目標係咁。」
希望《電車》係大家心中,並唔只係一個「恐怖故事」,而係一趟難離難捨既旅程
最後最後,要衷心多謝呢3000份支持,每一份投入,每一遍觸動,每一滴眼淚

一路走來都好不容易,幸虧大家不離不棄,才能走到這裏
我知道一切得來不易,亦無以為報
只能以200%既努力,寫出最精彩難忘既結局,為故事劃上完美既句號

「沒錯,不管付出什麼代價,都一定要回去。」
「因為,我喜歡你。」

連載結局等細節,將於Facebook Page交代,希望大家俾個Like支持下:

再次感謝大家對本故事既支持!
再推一推
本書幾時先到呀 等到頸都長

我都要多謝你寫左個咁好睇既故比我地睇

唔知做乜覆左兩次

今日連登成日斷
小穎死之前個話停左到今日先追番,咁細個既女仔都識得犧牲,小穎
無文嘅日子
真係比較難入眠

無文既日子
我終於可以入眠

我應唔應該支持你

當然應該
再推一推
本書幾時先到呀 等到頸都長

可能要遲少少 因為寫secret chapter果度用多咗時間
呢2日會交代一下 多謝支持

多謝你啊
我會努力做好佢
小穎死之前個話停左到今日先追番,咁細個既女仔都識得犧牲,小穎

小穎佢對唔住哥哥 內疚啊

岩岩追埋剩番個2話,又要等結局了
今個故响依個位停唔似23層咁有咁多線索,真係未到最後都唔知成件事會係點,好吊癮呀夢巴
推啊……推啊!
支持夢巴
加油啊夢巴
睇左咁耐最好睇既故 冇之一

岩岩追埋剩番個2話,又要等結局了
今個故响依個位停唔似23層咁有咁多線索,真係未到最後都唔知成件事會係點,好吊癮呀夢巴

咁做有一個寓意係度
希望大家喜歡啦
推啊……推啊!

希比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞