飛馬vs 悠二

906 回覆
65 Like 10 Dislike
細佬
回錯
正如世界冠軍所講大鋪一早過哂互劈時間
以前EPC經常有3C圍屌1J, 當年世界冠軍都有份
今時今日仲會鬥價嘅鋪頭唔多, 珍寶se g2, 而3C已經賣返SRP好耐
定律黎, 一開波鬥劈, 捱到最後未死的話個價就會穩定返
零售呢行買入賣出對消費者黎講求個方便姐, 簡單D講, 雞黎架咋
今時今日新鋪唔鬥服務好難玩得長

收5舊8舊嗰d直頭係香港翹楚, 當你嘅服務/手勢有人欣賞有人願意俾到咁高, 咁多年黎仲未執, 自己都滿足啦
做到先算啦
邊個係世界冠軍,林仔?
我純粹係花生友黎討論兩句
消費者角度 賣得平有咩唔好?佢做壞啲利規關消費者咩事?平咪得
會因為人做壞規矩就話佢錯 點睇你都唔係企係消費者果邊 點解好似人地做生意賺幾多你有份咁
咪話你呢隻硬件5毛狗囉,死開D啦
所以呢單野, 如果係真END USER花生友
一開波一定撐飛馬$620再屌悠二, 之後飛馬頂唔浦加價就應該屌飛馬, 再到悠二減幾十蚊嘅時候應該撐悠二, 依家飛馬又跟機減返落去, 一定幫飛馬

道德撚/打手/行家自然係另一種睇法, 呢個POST好易分
真係理性消費者就根本唔會撐鋪,只會睇價錢服務,唔啱就走唔會有感情
呢個真、消費者一定係睇價錢服務
上面話唔識世界冠軍嗰個死撚硬, 上次有個喺腦場做左幾年嘅人喺連登話唔識世界冠軍/識佢老鼠, 俾世界冠軍指住黎屌
唔係硬件台呢度既,唔洗話我咩打手
我諗個位巴打既意思
唔跟規矩平價出街,悠二唔跟規矩加完再減 你又嘈乜春(冇道理你可以唔唔跟規矩先 人地又被逼長期守規矩,咁你咪好有so?)
一係玩大佢 唔好加,但又驚代理唔比貨
一係叫代理度屌返悠二加價 代理肯咪得

聽落好殘酷現實,講真香港好多行都係咁嫁啦
所以我都覺得係賤賤地,不過社會就係咁
一係唔gur你寄email叫 icac/海關去查囉
當然我樂見咁既情況,最憎全行賣同一個價
我諗個把巴打係笑佢出post小學雞姐
我有睇佢youtube 嫁驚會錯意 純粹問下姐
佢呢度有account嫁咩
做生意手法都會影響印象既 不過同一件貨有得揀就揀平貨咁解
如果單講是非對錯消費者點會理咩行規
點會無
無聊時入黎睇下當笑話
sorry追完post,想知係唔係盡量都去返飛馬到砌安全啲?
小弟想出機唔該巴打們
有平買平咁咪令個行業惡性競爭
最後個結果都唔係所有消費者所希望
買廠機最安全
mac是好東西
低智商人仕先會用
悠二做開八十蚊, 佢如果SET 500我都想知有冇人SHOW佢
飛馬唔同, 一開波就幾舊水, 明明儲到班客仔, 可惜最後自行墜落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞