飛馬vs 悠二

906 回覆
65 Like 10 Dislike
咁問得就梗係有野響佢度買, 件貨無貼紙同悠二話係自己保啦
路過想問下呢3塊底板大家會點揀?
ASUS PRIME Z390M-PLUS
Gigabyte Z390 M GAMING
MSI MAG Z390M MORTAR
有無單同個盒圖,仲有對話記錄
佢地慣左無證據,佢地講就係㗎喇
可唔可以叫佢買埋件
怕人以本傷人最後成行冇肉食係正常 但係要人升番價之後自己減真係講唔過 即係身為網店當年話要打破3C1J個遊戲玩法益鳩你班消費者 轉個頭自己玩制度玩埋一份
on9/弱智先揀悠二+佢間鋪
買原廠仲好
唔好用更加好
我係港版優格姐姐
老老實實,見到隻追擊獸扮客觀去暗撐另一間野,覺得真係好伏

啫係好似16年突然有班kol浦頭係咁推青年新政叫人投咁

結論都係Amazon 同 newsegg 算
邊間有貨/平咪幫襯邊間
幫襯過法奧幾次, 冇乜特別問題,
係個送貨日期鳩鳩地(唔知而家fix返未)
賤還賤,要講實講得通
佢成篇文就係講緊,其實不嬲大家都係鬥同代理bargin power
你勁叫到代理做咩你事
你唔鋸我減又去代理度屌下
佢自己都試過比人投訴完 另外有人再減
不停明爭暗鬥就係香港真理咁

不過反擊個title已經係:世上商業經常有,習以為常
分明係講緊遊戲係咁玩,唔跟住唔得啦
商業角度完全合情合理 不過想當年本住比人多一個選擇旗號得到巴打追捧既悠二變成咁 真係似睇到班香港偽本土派
利益面前做法正常 但係做法其實係同代理同流合污
消費者點都唔會係得益果邊
想睇悠二收皮多啲
解決latency 問題,大家咪可以一鍋熟,唔洗嘈
最好就個個都cost價賣嘢俾班客,免費砌機,再加埋24x7永久售後&保用,靚仔司機送貨上門setup
咁消費者一定得益啦
一開波直接賣$620最低暗盤價(假設係真), 等同挑釁全行
商業競爭就係咁, 你挑得起預左有人反彈

消費者一定撐飛馬, 最緊要夠平
難得有正常人出聲
飛馬佢自己做壞規矩先
暗盤價出街
比人報串加返價之後又唔抵得人地有得減價
再講隻delta牛長期賣平人地幾十蚊又唔出聲
成隻小學雞咁輸打贏要
佢未開網店有冇屌3C 就唔知啦.好少睇硬件台
不過開得網店 跟代理拎貨好難唔跟代理做法既
始終搵錢,當然行規還行規,平常人見到要人加價自己再減聽落係99地

至於講消費者
大家暗地都不停試底價對消費者都叫做有利嫁啦
好過成班聽聽話話賣建議零售價
最好成行都唔聽話,不過冇咩可能咁齊心啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞