沈陣營第二百一十九期 - 橫眉冷對腳鷹指,俯首忽然袋底牛

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
買樓只要一樣嘢,勇氣,夠膽劃隻龜落買賣合約欠銀行幾球就係,喺自用嚟講只不過係租金對沖方案,同一個泊錢嘅倉庫,唔算投資

至於價錢係高係低,冇人知嘅,買樓自住講緊持有十年八年唔奇,中間升升跌跌梗有,正如我至富個股票倉都係升升跌跌,唔使理佢,夠鐘有錢返就得,買樓自住一樣,有得住就得

他日就算你話香港唔掂仆街,就算真嘅大把人仆街過你,唔使驚,最怕他日香港唔仆街而自有資產恐懼症仆咗街,到時lihkg又多個懷材不遇生不逢時嘅天才

買樓只要一樣嘢,勇氣,夠膽劃隻龜落買賣合約欠銀行幾球就係,喺自用嚟講只不過係租金對沖方案,同一個泊錢嘅倉庫,唔算投資

至於價錢係高係低,冇人知嘅,買樓自住講緊持有十年八年唔奇,中間升升跌跌梗有,正如我至富個股票倉都係升升跌跌,唔使理佢,夠鐘有錢返就得,買樓自住一樣,有得住就得

他日就算你話香港唔掂仆街,就算真嘅大把人仆街過你,唔使驚,最怕他日香港唔仆街而自有資產恐懼症仆咗街,到時lihkg又多個懷材不遇生不逢時嘅天才

根本供樓只係頭5年辛苦啲,之後好輕鬆,完全唔會影響生活,講失業有冇樓都唔掂,唔關事嘅,避免比人摙住春袋,後生製造被動收入,做生意之類,先係辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞