沈陣營第二百一十九期 - 橫眉冷對腳鷹指,俯首忽然袋底牛

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
等猩猩大戶帶我地上$10
沽左隻垃圾啦
樓一跌到 5.5x call 哂全沈門兄弟 call 隻靚G 慶祝下好唔好
跌市慶祝咩邏輯
沈振盈邏輯
5.5x你call哂師兄弟,我包即日轉返燈
世界上有兩種邏輯
一種叫邏輯⋯
收到樓2股息,致富代收息收10蚊,平過富途

實收1770,5、6月就電撚同4叔地產出糧,夾埋再多4千幾,再到9月又收樓1,之後又其他,4叔地產多咗220股又收多少少

其實都唔錯,遲啲入多2手4叔地產滾大佢
冇呢隻,組合4隻有3隻本地地產相關,除咗4叔地產,投入產出計全部都有5厘或以上,本地地產得呢個組合就會成長好快,相反香港地產冧7成嘅話,就唔掂,不過到時香港可能都玩完,冇乜所謂了
12自動利疊利,估值低估,揸得過,凈係揸住41%煤氣同一大堆農地就搏得過,今日價位仲有3厘幾息,兼10送1,點都擺1手喺倉吧
仲有一樣,據報4叔地產股東大會四季自助餐,有時間好似我呢啲可以食番餐
日日咁多人湧嚟香港,遲早正苦要釋放4叔批農地,到時補啲地價,單係地皮升值就算唔起樓賣比其他發展商就夠,呢個係我搏佢嘅原因之一
如果擺1手1000股唔理佢,大概7年會變2000股,只要去返買入價,基本上唔使錢炒股多1手出嚟,我貨底2000股42.7, 經今次送多220股比我,即下半年派息係2420計,咁嘅股票我由17年吹奏絕對冇老點大家

最好嘅係佢長揸短炒皆可以,有波幅,速度快
不過12呢排算高位
等除凈後睇吓有冇機會平啲?
勢頭幾猛 均價7731 call咗納期玩吓
已有賺 set平手止蝕坐吓 希望賺番avengers戲飛錢

自己做fund man又出返嚟
大撚膽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞