沈陣營第二百一十九期 - 橫眉冷對腳鷹指,俯首忽然袋底牛

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
Trump又搵佢馬仔講嘢,製造壓力比FED

美經濟顧問:聯儲應減息 與華貿談將「非常進取」 (22:00)

on.cc東網專訊】外國傳媒報道,美國白宮首席經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)表示,即使美國首季經濟增長達3.2%,但由於通脹放緩,聯儲局應該減息。

他又提到,由於美國經濟表現良好,白宮與中國在貿易談判上,將會「非常進取」。

老老實實,無論財策啱錯都好,如果FED受Trump壓力改變獨立機構嘅角色,美元更加不可信,影響亦極其深遠
減啦減啦,減左樓寶又可以坐火箭
Cfu \|/
\|/
\|/
師父博學多材
嗰條友啱啱認咗輸喎 納指破頂之後

搵吓新聞
師父 好痛呀
有熊仔呀
不能結婚的男人?
其實有時好唔明師父,日日屌大行,但嗰頭有引用人哋啲口水尾。

剛同移民多年上岸嘅股壇叔父輩食飯,n杯到肚先講起熱話安心偷食,一輪話後扯到股市,佢話玩股最重買得安心,安心者有得守也,叫我如想上岸最好戒衍生工具........上刪千字,話晒唔係佢親生仔,只叫我用一兩年時間試玩。
Ok!下星期一我個mon只會出現、2800、7200、2822、2823,先試玩一年參透。
大師兄

2800要本身有本
一千萬身家擺500個落去
但後生仔未有本 都係要靠短炒

我覺得長遠買S&P500穩過恆指
恆指太多A股
唔係同一個人
同意!有慧根!總之八千過海吧!
同意!有慧根!總之八仙過海吧!
\|/
各師各法、各閪各擘
好文采
美國催促降價 期油受累偏軟
星島日報
星島日報2019年4月28日 GMT+8 上午2:32

【星島日報報道】美國總統特朗普上周五致電石油輸出國組織,要求油組採取行動降低油價。受此消息影響,國際油價應聲下跌,一度急挫4%,其後跌幅收窄。

紐約期油收報每桶63.3美元,跌2.93%;全周計下跌1.2%,結束連續7周升勢;倫敦布蘭特期油收報每桶72.15美元,跌2.96%;全周升0.3%,連升第五周。

美國上周一宣布,將不再給予部分國家和地區進口伊朗石油的制裁豁免,以全面禁止伊朗石油出口。分析人士表示,地緣政治將是未來影響油價走勢的主要因素,國際油價預計將持續波動。

美國首季經濟增長強勁,但通脹數據疲弱,拖累美匯指數下跌0.2%至98.009,全周則升0.7%。歐羅兌美元持平在1.115;美元兌日圓在111.58水平。

美元偏軟,金價升至近兩周高位,紐約期金收報每盎司1288.8美元,升0.7%,全周升1%。現貨金報每盎司1286.16美元,升0.7%。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞