沈陣營第二百一十九期 - 橫眉冷對腳鷹指,俯首忽然袋底牛

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
12都可以,反正未除凈,扣返十送一同股息大概現價-11%左右,咁都係唔貴,分注入幾手輸極有譜,唔急嘅話除凈等特價,但依家唔知work唔work?

最怕樓寶嗰隻除凈特價時段失效

自己揸主意咪信晒我
師父\|/
咁講啦,入12可以搏佢除凈前扯高一浸再除凈,如果維持咁上下,都唔會點蝕,下次派息多咗股,如果除凈前大跌5%以上,機會微,因為連我都會入場,我估唔少人入場,而除凈後升跌平都有機會
新雄雞16,坐英國皇帝條船
家陣長實,長建變晒師父愛股牛股,咪搞
美股輕倉啲參與吓無妨,話晒高位
5.7樓下最好,以投入產出計+預期,派到4.75厘嘅價位最佳,增加派息節有5厘,論往績及我觀察長期計冇理由低於5.8嘅
435 街貨俾沈門買到乾哂,成交小到同仙股無分別
4叔掂我都會唔差,佢唔掂我就瀨嘢
咁講證監會會唔會查沈門㗎?
我嘅做法只買幾隻股票,集中地產相關,本嚟6都諗住換馬入埋樓寶或4叔地產,諗諗吓股數唔多,有5厘派,雖然估佢未來唔會有乜增長,冇大蝕水就算廢事搞嚟搞去

分散風險到唔同板塊我唔啱嘅,50萬貨唔係多錢,分得太多隻股票冇用,集中唔到火力,隨時呢隻贏嗰隻輸、呢隻增加派息嗰隻唔派,咁就得個吉

我做法一係贏一係輸,但唔一定啱其他人,我可以接受drop to 0嘅
未必一定有機會,唔肯定,睇你願唔願意貴少少買,同對未來嘅預期

如果分段吸納,或者平均買入,5.8樓下其實冇所謂,就算5.9入以後唔郁只係現價5%利息夠冚,咪當收少咗半年息,平啲買只係唔想捱價感覺唔好咁解
一手黨唔中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞